DAIGA, ERASMUS PRAKSE FRANCIJĀ

Daiga Zilgalve (28 gadi)

Sadarbības valsts: Francija

Prakses institūcija: “Domaine de la Rectorie”

Prakses darba joma: fotogrāfs

Prakses ilgums: 4 mēneši

Kāpēc izvēlējies piedalīties Erasmus+ prakses mobilitātē?

Erasmus+ praksē nolēmu piedalīties, jo uzskatu, ka studiju laiks ir jāizmanto lietderīgi un jātver katra dotā iespēja pieredzēt ko jaunu, pielietot praksē jau iegūtās zināšanas un tās attīstīt.

Kāda bija Tava pieredze sadarbībā ar nosūtošo un uzņemošo institūciju pirms, pēc mobilitātes un tās laikā?

Mana pieredze saistībā ar prakses vietu Francijā jau no paša sākuma bija pozitīva, nebija nekādu problēmu komunikācijā – uz vēstulēm tika atbildēts laicīgi un bez pārpratumiem. Arī prakses laikā jutu, ka uzņēmums ir ieinteresēts manā darbā, sniedza padomus un atzinīgi novērtēja paveikto.

Kādi ir Tavi profesionālie un personiskie ieguvumi no Erasmus+ prakses mobilitātes?

Vislielākais gandarījums man ir par to, ka, pateicoties mana darba rezultātam (vizuālajam materiālam, kas tika ievietots sociālajos medijos), uzņēmums ir ieguvis plašāku atpazīstamību un jaunus sadarbības partnerus. Bija ļoti patīkami sajust, ka mans ieguldījums tiek novērtēts ne tikai ar komplimentiem, bet arī finansiāli (uzņēmums nodrošināja dzīves vietu). Šī pieredze cēla manu radošo pašapziņu un ļāva noticēt, ka, ja es vēlos kaut ko sasniegt, tad tas ir iespējams – atliek tikai darīt. Tā kā bieži fotografēju ne tikai produktus, bet arī pasākumus, noteikti varu teikt, ka manas tehniskās prasmes ir uzlabojušās. Erasmus+ praksi izgāju vīna ražošanas uzņēmumā, tādēļ esmu ieguvusi zināšanas par visiem tā ražošanas posmiem – sākot ar vīnogulāju stādīšanu līdz galaprodukta iesaiņošanai. Prakses laikā uzlabojās arī franču valodas zināšanas, tika iegūti jauni, svarīgi kontakti un satiktas interesantas personības. Brīvo laiku pavadīju, apceļojot Francijas dienvidus un Spāniju.

Kādi ir spilgtākie iespaidi, dzīvojot ārpus Latvijas Erasmus+ prakses perioda laikā?

Atmiņā noteikti paliks krāšņais vizuālais un kulturālais baudījums, kā arī sastaptie cilvēki. Vidusjūras piekrastes gastronomija ir vienreizēja un ir tā vērta, lai atgrieztos. Lielākajās pilsētās, piemēram, Barselonā var ļoti viegli atrast kultūras pasākumus dažādām gaumēm par ļoti zemām cenām, dažkārt bez ieejas maksas. Daba un klimats ir ļoti pateicīgi, lai ietu pārgājienos vai vienkārši izbaudītu dienu pludmalē.

Kādus praktiskus padomus Tu vēlētos sniegt tiem studentiem, kuri apsver iespēju piedalīties Erasmus+ prakses mobilitātē?

Mans praktiskais padoms dodoties praksē, ir sākt plānot un risināt jautājumus, kas saistīti ar dzīvesvietu ārvalstīs vairākus mēnešus pirms došanās projām no Latvijas. Ja prakses vieta ir paredzēta kādā nomaļākā pilsētā vai mazākā ciematā, tad ir jāsaprot, ka vietējie iedzīvotāji varētu būt konservatīvi, kā arī kultūras pasākumi nav tik pieejami kā lielākās pilsētās.