“Piedzīvo Kustību” Piedzivo kustibu Full view

“Piedzīvo Kustību”

Kustību terapijas projekts  “Piedzīvo Kustību” ir emocionāls piedzīvojums, kurā būs iespēja pieredzēt kustību dažādību, apzināties savu ķermeni un caur kustību pieredzēt saskarsmi ar citiem cilvēkiem.

Ikdienas skrējienā mēs nepievēršam lielu vērību savam ķermenim un katrai mūsu ķermeņa daļai, neieklausāmies un līdz galam nesajūtam savu ķermeni, neņemam vērā pirmos signālus. Vienīgi tad, kad diskomforts ir traucējošs un sāpes apstādina mūsu ikdienas skrējienu, mēs sākam ieklausīties. Kustība tā ir mūsu ķermeņa valoda. Dažbrīd prāts ir tas , kurš neļauj brīvi izpausties mūsu ķermenim. Bloķē to ar domām: “Man neizdosies, kā tas no malas izskatīsies”.

Brīdī, kad mēs atļaujam ķermenim runāt un liekam prātam apklust, neiespējamais kļūst iespējams. Tieši tāds ir šī projekta mērķis, apstāties, apklusināt prātu un ļauties kustībai. Sadzirdēt un ieklausīties katrā ķermeņa daļā, atbrīvoties no sasprindzinājuma, ielaist kustību brīvību.

Lai kustību piedzīvojums nedēļas garumā būtu bagātīgāks un daudzveidīgāks, ir pieaicinātas dažādas kustību specialistes. Pasākums notiek brīvā dabā- Ziedoņdārzā. Lietus gadījumā, aicināsim pasākuma dalībniekus ļauties lietus lāsēm un izbaudīt dabas pieskārienus.

Katras dienas pasākums iecerēts divās daļās. Pirmā daļa- stunda kustību aktivitātes un refleksija, Otrā daļā ļauties sirsnīgām sarunām un tējas baudīšanai.

Pasākums par ziedojumiem. Visi pasākumā  iegūtie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai rehabilitācijas centram “Poga”.

Kustību terapijas projekts ”Piedzīvo kustību” programma:

PIRMDIENA 13.05.2024 plkst. 07:00
Piedzīvo kustību rīta mierā kopā ar deju un kustību terapeiti Lanu Puntusu.
Nodarbības apmeklētāji tik aicināti pamosties kopā, iespējams nedaudz apzinātāk kā parasti, pamanot un vērojot sevi un notiekošo ap jums, aktivizējot maņas, sajūtot elpu un pēctecīgi atmodinot ķermeni, ieskatoties dziļāk sevī un nododot rīta sveicienu arī citiem, sajūtot dabas pieskārienu ķermenim un ļaujoties stihiju izpausmei caur kustību.

OTRDIENA 14.05.2024 plkst. 10:00
Piedzīvo kustību dažādību kopā ar improvizācijas, pāru deju, ContaKids un laikmetīgās dejas pasniedzēju Aneti Tambaku.
Iekustināsim savu ķermeni priekpilni, sajutīsim to kā radošuma avotu. Ar dažādiem improvizācijas uzdevumiem pavērsim ķermenim jaunus dejas ceļus.  Tā būs iespēja iegrimt sevī, kustībā un vidē tik, cik tajā brīdī kārosies!

TREŠDIENA 15.05.2024 plkst. 14:00
Piedzīvo kustību saskarsmē kopā ar deju un kustību terapeiti Annu Bogustovu.
Piedzīvosim kopā būšanu, satiekot vienam otru kustībā. Sesijas ietvaros mēs ar deju un kustību terapijas tehniku palīdzību pieredzēsim, kā caur kustību iespējams mijiedarboties un piedzīvot dažādas savstarpējā komunikācijā aktuālas lomas. Sesijas laikā centīsimies būt iespējami klātesoši un uz ikdienā nereti paviršo savstarpējo saskarsmi paskatīties no citas perspektīvas.

CETURTDIENA 16.05.2024 plkst. 18:00
Piedzīvo kustību vakara mierā kopā ar kustību un deju pasniedzēju Anniju Puķīti.
Būt mierā nozīmē būt kā vienam veselumam ar sevi un dabu.  Esot pavisam tuvu klāt sev un dabai, var iepazīt, kā daba atspoguļojas mūsos un kā mēs dabā, tādējādi piedzīvojot kustību mierā. Iejutīsimies dažādās kustībās, dažādos dabas notikumos un pieredzēsim vakara mieru. Būsim kustībā, dejas improvizācijā un mierā!

PIEKTDIENA 17.05.2024 plkst. 19:00
Piedzīvo kustību, atļaujot sev būt, kopā ar deju/kustību terapeiti un Biodanzas pasniedzēju Kristiānu Kalniņu.
BIODANZA ir aicinājums atraisīt vairāk viegluma, prieka, brīvības izjūtas, veselīgi izkustēties, uzlabot stāju un ķermeņa valodu, uzlabot attiecības pašam ar sevi un citiem! Tā ir iespēja atklāt par dzīvi vairāk, kā bijām domājuši pirms. Aptvert, ka daudzas sen zināmas lietas īstenībā ir savādākas, kā bijām pieņēmuši par patiesību. Biodanza ir PIEDZĪVOJUMS!

Nodarbības ar iepriekšēju pieteikšanos, sūtot SMS uz tālr. nr. +371 26369449. Vietu skaits ierobežots!