TIEŠSAISTES KURSS- PASĀKUMU TEHNISKĀS REALIZĀCIJAS ASPEKTI WEB-LKK-TEHNISKA-REALIZACIJA-2024.04.06 Full view

TIEŠSAISTES KURSS- PASĀKUMU TEHNISKĀS REALIZĀCIJAS ASPEKTI

Tehniskā realizācija ir ikviena pasākuma pamats, tādēļ ir svarīgi ar to iepazīties. Šis tālakizglītības kurss sniedz iespēju iepazīties ar pasākumu un kultūras notikumu tehniskās producēšanas pamatiem, mākslinieciskā apgaismojuma un darba apgaismojuma pamatiem, pasākumu apskaņošanas pamatiem un skatuves iekārtu un pagaidu būvju drošas ekspluatācijas pamatprincipiem. Nodarbības ļauj konsultēties ar pieredzējušiem nozares ekspertiem par konkrēta pasākuma vai notikuma izstrādi un saņemt profesionāļu atzinumu un ieteikumus.

Kurss paredzēts kultūras pasākumu organizatoriem, kultūras projektu vadītājien, reklāmas un klientu orientētu pasākumu organizatoriem, producentiem, izklaides industrijas pārstāvjiem, kultūras un pasākumu programmu studējošiem, interesentiem, kuri vēlas pilnveidot izpratni par pasākumu tehniskajiem aspektiem.

NODARBĪBU SARAKSTS

Nodarbību tēmas:

  • Pasākuma apskaņošanas pamati;
  • Pasākuma mākslinieciskā un darba apgaismojuma pamati;
  • Skatuves iekārtu un pagaidu būvju droša ekspluatācija;
  • Pasākumu tehniskā producēšana.

Meistarklašu apjoms: 16 akadēmiskās stundas 4 nodarbībās
Meistarklašu īstenošanas periods: No 2024. gada 09. maija līdz 17. maijam
Meistarklašu īstenošanas veids: Tiešsaistē, interneta platformā Zoom
Dalības maksa: 140 Eur

Pieteikšanās: līdz 6.maijam, aizpildot pieteikuma anketu.

KURSA LEKTORI:

Ivars Ozols, skaņu režisors, skaņu inženieris un elektroakustikas eksperts ar 20 gadu pieredzi pasākumu un kultūras notikumu apskaņošanā. Ivars ir guvis pieredzi kā skaņu režisors skaņu ierakstu studijās un strādājis kā skaņas dizaina veidotājs, piedalījies daudzos starptautiskos projektos kā vadošais skaņu režisors un vadošais akustikas un elektroakustikas eksperts.

Arnis Grīnbergs, praktizējošs tehniskais producents un tehniskās drošības speciālists ar vairāk kā 25 gadu pieredzi tehniskās producēšanas jomā. Arnis Grīnbergs ir guvis pieredzi darbā ar A klases starptautisko skatuves mākslinieku koncertiem un turnejām, mūzikas festivāliem, liela mēroga ceremonijām, TV šoviem un liela mēroga sporta spēlēm, darbojoties to producēšanas grupās, kā arī tās vadījis.

Kristaps Bunga, gaismu mākslinieks ar teju 20 gadu pieredzi, guvis plašas un padziļinātas zināšanas pasākumu tehniskā nodrošinājuma izstrādē un realizācijā. Kristaps izstrādā tehniskos risinājumus un veic dažāda mēroga skatuvju konstrukciju uzstādīšanu, elektroinstalāciju tehnisko plānošanu un citus ar pasākumu tehnisko nodrošinājumu saistītus risinājumus. Viņam ir plaša izpratne un padziļinātas zināšanas par pasākumu gaismas režiju, strādājot ar dažāda mēroga un konceptu pasākumiem kā privātajā sektorā, tā arī piedaloties valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu izstrādē un realizācijā.

Rihards Gulbis, LKA Latvijas kultūras koledžas Tehniskās producēšanas specializācijas vadītājs, lektors, tehniskās producēšanas un pasākumu producēšanas uzņēmuma SIA Magic Nebula dibinātājs un vadītājs. Rihards Gulbis guvis tehniskās producēšanas pieredzi un tehniskās realizācijas komandas vadītāja pieredzi daudzos vietēja un starptautiska mēroga pasākumos, kultūras notikumos, izstādēs, TV šovos, tiešraidēs, TV raidījumos, teātra izrādēs un papildinātās realitātes projektos.