SATIKSIMIES DEJĀ! Satiksimies dejā Full view

SATIKSIMIES DEJĀ!

Šogad LKA Latvijas Kultūras koledžu absolvēja deviņi profesionālo kvalifikāciju ieguvušie deju kolektīvu vadītāji ar specializāciju latviešu dejā. Arina Kuročkina un Tatjana Petrova studēja pilna laika klātienē, bet Berta Pulmane, Renāte Kļavinska, Sindija Sabīne Poga, Zane Jozefa, Inese Laime, Rasa Deksne un Kaspars Pērkons izmantoja iespēju studēt pilna laika neklātienē, lai divu gadu laikā iegūtu īsā cikla profesionālās augstākās izglītības diplomu.
Piektdienās klausoties teoriju un diskutējot attālinātās lekcijās, bet sestdienās tiekoties praktiskās nodarbībās koledžā. No Kokneses, Aizkraukes, Līvāniem, Ķekavas, Kuldīgas un Liepājas tika mērots ceļš uz Rīgu, lai pilnveidotu savu izpratni par latviešu skatuvisko tautas deju, tradīcijām, godiem un tautas tērpiem, apgūtu jaunas prasmes tieši dažāda vecuma kolektīvu vadīšanā un pedagoģijā, iegūtu ieskatu laikmetīgā un džeza dejā un hip-hop kultūras deju stilos.
Kopā ar zinošiem Latvijas dejas nozares profesionāļiem Ritu Spalvu, Jāni Purviņu, Gunu Trukšāni un Reini Rešetinu studējošie tika sagatavoti studiju noslēguma pārbaudījumam – koncerteksāmenam “Dejas solī stāstu viju’’ Garkalnes pagasta kultūras centrā “Berģi’’.
Katram absolventam bija jāveido neliels dejas stāsts, iestudējot divas jau zināmu horeogrāfu latviešu skatuviskās tautas dejas un arī sava jaunrades deja, ko koncerteksāmena laikā vērtēja kvalifikācijas eksāmena komisija Ritas Spalvas, Ilzes Mažānes, Indras Filipsones un Katrīnes Martinsones-Škapares un Edmunda Veizāna sastāvā.
Izlaidumā izskanējušais vēlējums “Satiksimies dejā’’ ir īstenojies – satikšanās notiek XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos!