Absolventa stāsts – Ginta Bogdanova – dažādas digitālā satura prasmes, kas tagad sniedz radošu un dažādu darba ikdienu! Ginta Bogdanova Full view

Absolventa stāsts – Ginta Bogdanova – dažādas digitālā satura prasmes, kas tagad sniedz radošu un dažādu darba ikdienu!

Ja līdz mūža galam būtu jāizvēlas viens, ko izvēlētos Tu– foto vai video?
Šis ir grūts jautājums, jo man ļoti patīk mainīgums un tieši tāpēc ir gan foto, gan video. Bet, ja jāizvēlas viens, tad izvēlētos video. Es baudu dzīvās emocijas, kustību, mainīgumu, dinamiku, mūziku un visu šo es notveru video veidošanas procesā. Jā, man video veidošanas process ir daudz aizraujošāks un tuvāks, kas apvieno vairākus man saistošos elementus.

Kā Tu nonāci līdz domai, ka studēsi LKA Latvijas Kultūras koledžā?
Tas jau šķiet tik sen, ka jāsāk domāt. Ja pareizi atceros, tad pēc vidusskolas izlaidu 2 gadus, lai vispār saprastu, ko vēlos darīt. Un tā dabīgi aizrāvos ar video un foto tēmu. Meklējot vietas, kur studēt, tieši LKA Latvijas Kultūras koledžas programma – mediju producēšana – likās saistoša un ietvēra gan video, gan foto, arī grafisko dizainu, kas man ir tuvs. Likās gana plaša un aizraujoša programma, kurā papildināt zināšanas jau interesējošajās tēmās un iegūt pavisam jaunas pieredzes. Tas bija tieši tā, kā man patīk – nav viena konkrēta lieta, bet ir mainīgums un dažādība. Un to visu iespējams pieredzēt salīdzinoši īsā laika posmā.

Kādi ir Tavi TOP3 padomi jaunajam foto un video vai digitālā satura producēšanas studentam, lai ceļš uz profesionālu nodarbošanos kļūtu ātrāks un vieglāks?

  1. Teikt JĀ jaunām pieredzēm un uzdrīkstēties darīt, kaut ko ārpus komforta zonas. Arī tad, ja šķiet, ka vēl tik labi nesanāk. Labākais veids, kā mācīties un augt, ir darot. Tādā veidā arī pavērās vairāk iespēju. Es domāju, ka tas bija mans lielākais pluss uzsākot savu nodarbošanos. Es visam teicu jā un mācījos procesā.
  2. Protams, mācīties un iedvesmoties arī no labākajiem jomas speciālistiem, bet tajā pašā laikā būt oriģinālam. Izkopt savu rokrakstu un stilu. Darīt tā, kā patīk Tev pašam. Ja Tev patiks tas, ko Tu radi, tas patiks arī citiem. Piemēram, man patīk vienkāršība un dabiskums savos darbos. Pie tā arī pieturos, jo šīs lietas ir tuvas man.
  3. Novērtēt savu laiku un darbu. Es uzskatu, ka sākumā ir vērts daudz darīt arī bez samaksas, lai iegūtu pieredzi un paplašinātu kontaktu loku, tomēr gana laicīgi sākt novērtēt savas prasmes un ieguldīto laiku. Jo kurš gan cits mūs novērtēs, ja ne mēs paši.

Pastāsti, lūdzu, kas ir Tava amizantākā rookie mistake jeb iesācēja kļūda, ko pieļāvi darbā?
Interesanti, jo es tagad nevaru atcerēties nevienu tādu. Esmu diezgan liels perfekcionists un detaļu cilvēks, tāpēc es sev vienkārši neatļauju kļūdīties. Āaa..varbūt viena lieta, kas ir gadījusies procesā un atgādinājums citiem, – nospiest REC pogu.

Tu veido ne tikai privātas fotosesijas, bet arī strādā ar zīmolu vizuālā satura veidošanu, piemēram, Latvijas dizaina lietu zīmolam “Cloudberry design” – kas ir must-have lietas, kuras jāatceras veidojot saturu tieši zīmolam?
Jā, šobrīd sadarbojos ar Cloudberry Lindu, mēs apvienojam savus radošumus un kopīgi veidojam video saturu Cloudberry zīmolam. Mums ar Lindu ir diezgan brīva atmosfēra radošajā procesā. Parasti Linda ir sagatavojusi idejas, kuras man atliek realizēt. Protams, pašā procesā ļaujamies arī mirkļa idejām. Šajā gadījumā es varētu teikt, ka must-have ir būšana uz viena viļņa, spēja sajust, saprast un redzēt klienta vēlmes un brīvā atmosfēra, kurā es, kā vizuālā satura veidotājs, varu izpausties. Jebšu, man nav jāpielāgo savs rokraksts Cloudberry vajadzībām. Mēs vienkārši saderam. Kā Linda teica, pēc pirmā video saņemšanas, – it’s a match!

Atskatoties atpakaļ, kas bija un ir Tavi lielākie ieguvumi pēc studijām LKA Latvijas Kultūras koledžā?
Lielākais ieguvums ir tieši pieredzes daudzveidība. Atceros, ka studiju laikā teicu – es nekad nebūšu satura veidotājs, man nesanāk rakstīt tekstus un es to nedarīšu. Jā, jā… tieši to es darīju pabeidzot studijas, jo mans diplomdarbs bija satura veidošana PIKU zīmola jubilejas pasākumam, kā rezultātā man izveidojās lieliska sadarbība un PIKU Laima mani mīļi paturēja savā kolektīvā. Šobrīd varu teikt, ka pateicoties šīm pieredzēm un tam, ka saku JĀ lietām, kas nav manā komforta zonā, esmu vairāki speciālisti vienā – foto, video, grafiskais dizains, satura veidošana, mājaslapu dizains, reklāma – tie ir tikai daži aspekti, ko apguvu un atklāju sevī studējot mediju producēšanu. Paldies koledžai!

STUDĒ ŠODIEN, RADI JAU RĪT!
Piesakies studijām LKA Latvijas Kultūras koledžā! Uzņemšana no 12. jūlija līdz 31. jūlijam budžeta vietās un iespēju saņemt studiju maksas atlaidi pirmajam studiju gadam 200€ apmērā pilna laika studijām, vai 100€ nepilna laika studijām. 

Vairāk informāciju par uzņemšanu atradīsi šeit: bit.ly/uznemsana2023