Projekts “Good DEEDs – Digitālās enerģijas efektīva izmantošana” gooddeeds-03072023 Full view

Projekts “Good DEEDs – Digitālās enerģijas efektīva izmantošana”

Lepojamies ar Erasmus+ projekta “Digital Energy Efficiency Designers (Good DEEDs)” Latvijas nacionālajā konkursā koledžas studentu gūto 1. vietu (1.kursu Mūzikas menedžmenta un Pasākumu tehnisko producentu komanda) un 2. vietu (1.kursa Digitālā satura producentu komanda), kā arī izcīnīto dalību starptautiskajā hakatonā “Social Hackathon”, kur Latviju pārstāvēt dosies koledžas studentu pārstāvji: Laura Valentīna Zahareviča, Karīna Savicka un Matīss Livčāns.

Projekta aktivitātēs koledžā 2022./2023.studiju gadā iesaistījās studiju programmas “Kultūras darba speciālists” 1. kursa studenti, kā arī docētāji Ēriks Leitis un Daina Valeine. Projekts tika īstenots integrēti studiju kursa “Vides aizsardzība” ietvaros, studentiem gūstot būtiskas zināšanas par digitālo ierīču un programmatūru lietošanas ietekmi uz vidi un sekmējot digitālās enerģijas pārvaldības prasmes kultūras nozarē.

Studenti apguva digitālās CO2 pēdas nospieduma novērtēšanas metodes un veica praktisko uzdevumu – digitālo ierīču un programmatūru enerģijas patēriņa novērtējumu koledžā, kultūras nozares un sabiedriskajās organizācijās, kā arī projekta konkursam sagatavoja mācību izziņas materiālus. Pateicamies par iesaisti mūsu sadarbības partneriem – mākslas centram “Noass”, “Jūrmalas teātrim”, fondam “Ziedot.lv” un fotostudijai “Yeko Photo Studio”. Ieskats par praktiskā uzdevuma izpildi – 1. kursa Foto un video producentu studentu veidotajā video

Projekta konkursam iesniegtie mācību izziņas materiāli

Mūzikas menedžmenta un Pasākumu tehnisko producentu veidotais video “Carbon footprint in  the event industry” (1. vieta Latvijas nacionālajā konkursā)

Digitālā satura producentu  veidotā infografika “Digital CO2 footprint” (2. vieta Latvijas nacionālajā konkursā)

Foto un video producentu veidotā infografika “5 ways to reduce your photography carbon footprint”

Pasākumu, teātra režijas un aktiera mākslas studentu veidotais video “Carbon footprint”