No studijām Latvijas Kultūras koledžā līdz savai ierakstu studijai un mūzikas producēšanas darbam – tas viss tikai divarpus gadu laikā. Mārtiņš Ozoliņš Ozols Full view

No studijām Latvijas Kultūras koledžā līdz savai ierakstu studijai un mūzikas producēšanas darbam – tas viss tikai divarpus gadu laikā.

Intervijā sarunājās 1.kursa foto un video producēšanas students Kārlis Dureika ar jauno mūzikas producentu, mūzikas menedžmenta specializācijas absolventu Mārtiņu Ozoliņu – Ozolu.

 

K: Kāds ir Tavs spilgtākais moments, ko Tu atceries no Latvijas Kultūras koledžas?

M: Viss 1.kurss brauca saliedēšanās pasākumā uz Siguldu […], bet visspilgtākais moments bija, ka Valters, mans kursa biedrs, parādīja savu mūziku. Mēs sēdējām uz lieveņa un ēdām batoniņus, ko nopirkām vilciena stacijā. Bija ļoti interesanti, viņš parādīja savu mūziku, un man likās – WOW, tik kruti! Tā ar laiku es pateicu, ka es arī taisu mūziku, un mēs sākām mainīties ar to. Tad, vienu dienu skolas pagalmā, es teicu, lai viņš brauc pie manis uz Liepāju ierakstīt, un tā mēs esam nonākuši līdz šim momentam. Viņš ir pusceļā uz repa augšu, un es lēnām mēģinu to visu spiest uz priekšu, tad skatīsies, kas sanāks.

 

K: Kāda bija Tava mīļākā lekcija Latvijas Kultūras koledžā?

M: Tās noteikti bija vairākas lekcijas. Daudzas man arī nepatika, tas bija iemels, kāpēc es apsvēru vai šis tiešām ir tas, ko es vēlos darīt, bet lekcijas,  kuras man patika, pagrieza domāšanu pretēji.  Lekcijas, kuras man izmainīja domāšanu bija praktiskais mūzikas menedžments, ko pasniedza Edgars Rakovskis, viņš ļoti dziļi un ļoti labi mācēja mums visiem paskaidrot, kas ir mūsu autortiesības un kāds ir bijis viņa ceļš mūzikā. Viņš ar savu grupu ir labi mācējis iespraukties visādos pasākumos un ticis tūrē uz ASV. Tā bija ļoti laba pieredze viņa lekcijās. Vēl bija lekcija, kur mums mācīja montēt videoklipus, to es izmantoju regulāri. Lai ievietotu savus beatus vietnē Youtube, jāizmanto attiecīgā programmatūra, ko mēs izmantojām arī lekcijās. Šī lekcija man ir iedevusi pārskatu, kā to visu izdarīt labāk. Mums pasniedza lekciju, kur mācīja izmantot Photoshop, lai veidotu visādas grafiskās lietas. Tas likās ļoti interesanti. Noteikti ir vēl kaut kas, ko es esmu aizmirsis, bet tās bija spilgtākās atmiņas.

 

K: Pastāsi vairāk, ar ko Tu tagad nodarbojies?

M: Šobrīd es vairāk nodarbojos tieši ar muzikālo kompozīciju veidošanu, balss ierakstiem un skaņas apstrādi. Tas viss balstās uz to, ka es veidoju īsas muzikālas kompozīcijas, kas ir paredzētas repa mūzikas cienītājiem un reperiem, uz kuriem viņi var izpausties ar savām rīmēm un dzejoļiem. Mans uzdevums ir viņus ierakstīt, panākt mūsdienu skaņas standartu un palīdzēt mārketinga ziņā. Principā es cenšos izdarīt visu, lai tiem cilvēkiem, kas pie manis nāk, viss sanāk. Citiem sanāk, citiem nē, bet tā jau ir tā dzīve.

 

 

Latvijas Kultūras koledžā Tev ir iespēja pilna laika klātienes studijās apgūt kultūras menedžmentu studiju programmā Kultūras darba speciālists ar specializāciju mūzikas menedžmentā, lai arī Tu būtu zinošs mūzikas industrijā un kļūtu par darba tirgū pieprasītu speciālistu!

 

#radisevikultūrā un piesakies studijām Latvijas Kultūras koledžā, uzņemšana no 4.jūlija līdz 22.jūlijam budžeta vietās un ar atlaidi studiju maksai, bet līdz 12.augustam maksas studijās.

Vairāk informāciju par uzņemšanu atradīsi šeit: https://bit.ly/3AfqRAQ