“Kultūra grozās ap cilvēku un cilvēks to groza. Tā ir sinerģija, kas ir vajadzīga.” /Marģers Majors/

Intervijā sarunājās 1.kursa digitālā satura producēšanas students Roberts Babāns un TV personība Marģers Majors.

 

R: Vai Tu vienmēr maini savu tēlu?

M: Šajā sarunā es esmu ES, bet televīzijā tas ir kaut kas cits, vadot pasākumus es esmu vēl citādāks, bērniem rādot eksperimentus es esmu eksperimentu džeks Marģers. Esot kopā ar savu draudzeni es esmu romantiskais, es nevaru būt pasākumu vadītājs savai draudzenei.

 

R: Kā Tu atceries koledžas laiku un, ko Tev tas deva Tavā kultūras ceļojumā?

M: Koledža bija labākais variants tādam skolniekam, kurš ir pabeidzis vidusskolu un nezina, ko grib. Koledžai ir plašs programmu klāsts un katrā programmā ietilpst dažāda spektra nozaru lekcijas. Tāpēc mediju producēšana (šobrīd digitālā satura producēšana) man likās ļoti interesanta, jo es nezināju, ko tas nozīmē, bet tur bija žurnālistika, TV, radio un web dizains. Ņemot vērā to, ka es nezināju, ko es gribu, es vienkārši nedaudz pamēģināju no katras nozares. Ja es būtu tas skolnieks, kurš zinātu, ko es gribu, piemēram, man patīk rakstīt, lasīt, tad es varētu iet mācīties filozofiju. Es atnācu uz Latvijas Kultūras koledžu, un bija ļoti jauki.

 

R: Kāds bija mācību process?

M: Viena no labākajām lietām, kas man patika, salīdzinājumā ar citām augstskolām, ka tu nesēdi lielās auditorijās, lektoram šis ir kārtējais pirmais kurss un tu esi viens no 200 cilvēkiem, kur nav nekādas emocijas. Koledža ir atšķirīga ar to, ka te ir ļoti familiāra sajūta gan kursam, gan paralēlajiem kursiem, gan pasniedzējiem. Man personīgi patika, ka koledžas vadībai jeb mūsu vecākiem rūp. Tas ir cool. Mācību process bija raits. Mediju producēšanā ir prakses, ko es ļoti novērtēju, skola tev iedod impulsu, lai tu virzītos uz praksi, bet tas ir tevis paša labad. Tev ir jāgrib. Ja tev interesē koncerti vai pasākumi, tad tu ej pie lielākajām aģentūrām un prasi, ka tu gribi slaucīt grīdas un skatīties, kā viņi strādā.

 

R: Latvijas Kultūras koledža ir mazāk uz akadēmisko, bet vairāk uz praktisko?

M: Jā!

 

R: Kāds Tu kļuvi, kad pabeidzi Latvijas Kultūras koledžu?

M: Seksīgāks, inteliģentāks, iekārojamāks, foršāks. Stabili foršāks.

 

R: Kādām īpašībām, Tavuprāt, ir jāpiemīt kultūrā strādājošam cilvēkam?

M: Kultūrā strādājošam cilvēkam ir jābūt sakarīgam, zinošam, vismaz vienā kultūras lauciņā vai vairākos, tā kā es.

 

Latvijas Kultūras koledžā Tev ir iespēja apgūt kultūras menedžmentu pilna laika klātienē studiju programmā Kultūras darba speciālists ar brīvi izvēlētu specializāciju – digitālā satura producents, pasākumu, teātra režija un aktiera māksla, foto un video producents, mūzikas menedžments vai pasākumu tehniskā producēšana. Nepilna laika studijās Tu vari apgūt kultūras darba speciālista profesiju ar specializāciju pasākumu producēšanā.

 

#radisevikultūrā un piesakies studijām Latvijas Kultūras koledžā! Uzņemšana no 4.jūlija līdz 22.jūlijam budžeta vietās un ar atlaidi studiju maksai, bet līdz 12.augustam maksas studijās.

Vairāk informāciju par uzņemšanu atradīsi šeit: https://bit.ly/3AfqRAQ