Aktieris kā mākslinieks – profesija un prasmes. Pasākumu, teātra režija un aktiera māksla Full view

Aktieris kā mākslinieks – profesija un prasmes.

Šogad Latvijas Kultūras koledžas studiju programmu “Pasākumu un teātra režija” papildina vēl viens spēcīgs skatuves mākslas virziens – aktiera māksla. Divarpus gadu laikā Tev būs iespēja izzināt un izmēģināt skatuves mākslas plašās iespējas. Studijas Latvijas Kultūras koledžā būs lielisks pirmais solis, lai sagatavotu prasmes aktiera mākslā un, iespējams, turpinātu studijas Latvijas Kultūras akadēmijā studiju apakšprogrammā “Dramatiskā teātra aktiera māksla”.

 

Studiju procesa laikā, apgūstot aktiera mākslas virzienu, Tev būs iespēja attīstīt tādas prasmes, kā kritisko domāšanu, pašanalīzi un cilvēku savstarpējo attiecību analīzi, verbālās un neverbālas komunikācijas pilnveidi, sadarbību, empātiju, improvizāciju, kā arī veidosi radoši zinātnisku pētniecisko darbu pie lomas jebkurā skatuviskās formas iestudējumā.

 

Aktiera mākslas programmas apguves laikā studējošie veic dažādus uzdevumus, lai iepazītu aktiera spēles dabu, dzīves patiesības principus, darbību kā aktiera mākslas galveno māksliniecisko izteiksmi, un izprot aktiera meistarības pielietojumu praktiski.

 

Divarpus gadu laikā Tev būs 4 prakses, kurās varēsi doties praktiski pilnveidot savas zināšanas nozarē. Mūsu studentiem jau šobrīd ir iespēja doties uz Latvijas valsts profesionālajiem teātriem un neatkarīgajiem teātriem, lai apmeklētu gan teātra izrāžu mēģinājumus, gan izrādes. Mēs sadarbojamies ar Latvijas Nacionālo teātri, Jauno Rīgas teātri, Dailes teātri, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, Valmieras drāmas teātri, Dirty Deal Teatro un Ģertrūdes ielas teātri.

 

#radisevikultūrā un piesakies studijām Latvijas Kultūras koledžā; uzņemšana no 4. jūlija līdz 22. jūlijam budžeta vietās un ar atlaidi studiju maksai, bet līdz 12. augustam maksas studijās.

Vairāk informāciju par uzņemšanu atradīsi šeit: https://bit.ly/3AfqRAQ.