Vai Drag King un Drag Queen kultūra maina ierasto skatuvi? Tēmu vizuāļi majaslapai (5) Full view

Vai Drag King un Drag Queen kultūra maina ierasto skatuvi?

Rainis reiz teica: “Pastāvēs, kas pārvērtīsies!” 

Rainis bija gudrs vīrs, bet vai šodienas pasaulē mēs spējam pieņemt pārmaiņas? Un šeit nav runa par jaunu matu griezumu vai jaunu rīta kafiju, bet lielām pārmaiņām, kas ietekmē sabiedrības uzskatus un reizēm arī principus.

Sarunu festivālā “RĒBUSS” viena no tēmām būs “SKATUVE KĀ KOŠUMS”, kurā uz sarunu, diskusiju aicināsim Drag King un Drag Queen pārstāvjus, lai diskutētu par to, kādas pārmaiņas viņu kopiena spēj un ir ieviesusi mums tik ierastajā skatuvē.

Kas ir Drag Queen un King?

Izklaides pasaulē Drag Queen nozīmē vīriešu mākslinieki, kuri pārģērbjas sieviešu drēbēs. Viņus raksturo spilgti un ekstravaganti skatuves tērpi, koša un izteiksmīga kosmētika. 

Bet raksturojot Drag King kultūru, galvenā iezīme ir mēģinājums parodēt noteiktus vīriešu arhetipus, un šajā ziņā viņa izrādei ir sociālās kritikas un provokācijas sastāvdaļa.

Drag King/Queen kultūra ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā kļūst arvien populārāka un tā ieņem lielu lomu kopējā sabiedrības masā. 

Lai arī nevēlamies to atzīt, bet Latvijā pieņemt citādo ir visai grūti, jo padomju laika domāšana ir atstājusi sekas, taču eksperti uzskata, ka jaunā paaudze ir daudz atvērtāka un pretimnākošāka pret visu jauno un neierasto. 

Sarunu festivālā “RĒBUSS” ikvienam apmeklētājam būs iespēja tikties ar šiem sabiedrības pārstāvjiem, jo diskusijā piedalīsies Baltic Drag King Collective pārstāvji Tony Snark un Timmijs, bet Drag Queen pārstāvēs Knty.

Sarunas laikā meklēsim atbildes uz šādiem jautājumiem: Kas ir drag queen un drag king kultūra? Vai tā ir tikai izklaide vai to var uzskatīt par daļu no kultūras? Kā viņi ietekmē jaunradi citās kultūras nozarēs? un vēl daudzi citi.

Pieņemsim pārmaiņas, radīsim jaunus noteikumus un dzīvosim pasaulē, kurā katram ir iespēja būt un radīt!

 

Tiekamies sarunu festivālā “RĒBUSS” 5.maijā, Latvijas Kultūras koledžā!