Sarunu festivāls RĒBUSS 5. maijā! Sarunu festivāls RĒBUSS Full view

Sarunu festivāls RĒBUSS 5. maijā!

Kultūras nozarē ir daudz neatbildētu jautājumu, kuri neērtības dēļ tiek izrunāti maz, vai tiek ignorēti pilnībā, tādejādi radot daudz jautājumus ne tikai kultūras jaunpienācējiem, bet rada arī neskaidrību kultūras vidē. 5. maijā, Latvijas Kultūras koledžā, norisināsies sarunu festivāls “RĒBUSS”, kurā paši jaunieši meklēs atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem kultūras un radošo industriju jomā.

Nāc un baudi pasākumu KLĀTIENĒ – https://ej.uz/rēbuss_pieteikšanās

Sarunu festivāls “RĒBUSS” būs vieta un laiks, kurā būs iespēja uzrunāt topošos un esošos kultūras pārstāvjus diskutēt par citām nozares šķautnēm, dažādās kultūras vidēs. Nebaidoties uzdot neērtus jautājumus, pasākuma dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem, kas šobrīd kultūras telpā rada haosu. Kultūras nozare aug un attīstās un rodās arī jauni jautājumi, tāpēc šis festivāls ir kā ieguldījums, ne tikai šajā brīdī, bet arī turpmāk.

Pasākuma laikā tiks aplūkotas piecas tēmas: Made in Latvia (kino tēma), Valoda 2050, Nekaunīgā māksla (par pašcenzūru kā raodšo nāvi, cik viegli vai grūti Latvijas sabiedrība pieņem mākslu), Caur ērkšķiem uz kultūru (kā ir būt jaunietim kultūrā?), Skatuve kā košums (kā drag king/queen maina ierasto skatuvi?).

Sarunās piedalīsies kultūras un radošo jomu pārstāvji, kā piemēram, Ieva Florence-Vīksne, Dzintars Dreibergs, Matīss Kaža, BŪU, Baltic Drag King organisation un daudzi citi zināmi vārdi. Sarunas moderēs un pasākumu vadīs digitālā satura veidotājs Lauris Zalāns.

Aicinām visus interesentus apmeklēt pasākumu klātienē, Latvijas Kultūras koledžā, Bruņinieku ielā 57. 

Tā būs iespēja vienuviet satikt jomas profesionāļus un uzzināt viņu viedokli par esošo situāciju kultūrā!