Piesakies sociālajai stipendijai “Studētgods” PAGARINĀTA PIETEIKŠANĀS STUDIJĀM! Full view

Piesakies sociālajai stipendijai “Studētgods”

Izglītības un zinātnes ministrija aicina līdz 20. februārim pieteikties sociālajai stipendijai “Studētgods”, kurā ir iespējams saņemt līdz pat 160 eiro lielu stipendiju veiksmīga studiju procesa apgūšanai.

Līdz šim Latvijas augstākās izglītības sistēmā faktiski neeksistēja atbalsts augstākās izglītības iegūšanai, kas tiktu sniegts pēc sociālām pazīmēm vai citiem kritērijiem, izņemot akadēmiskās sekmes. Tāpēc Izglītības un zinātnes ministrija izstrādāja  Augstskolu likuma grozījumus par sociālo stipendiju ieviešanu un grozījumus Ministru kabineta noteikumos par stipendiju piešķiršanas kritērijiem, stipendijas apmēru, piešķiršanas un administrēšanas kārtību. Atbalsta mehānisms izstrādāts sadarbībā ar Demogrāfisko lietu centru un Latvijas Studentu apvienību.

Jaunā atbalsta sistēma veicinās augstākās izglītības pieejamību, iekļaušanos studiju vidē, iesaistīšanos pilnvērtīgā mācīšanās procesā un tā pabeigšanu. Kvalitatīvas augstākās izglītības iegūšana ir solis uz veiksmīgu iekļaušanos darba tirgū un spēju nodrošināt pienācīgu dzīves līmeni sev, savai ģimenei, kā arī iespēja kļūt par produktīvu sabiedrības dalībnieku, kas sniedz ieguldījumu valsts attīstībā.

Ja esi šo stipendiju saņēmis 1. semestrī, aicinām atkārtoti  pieteikties stipendijas saņemšanai līdz 20. februārim.

Vairāk informācijas vizuālajā materiālā: