Absolventam pa pēdām! #Elza Rezčikova

Pati svaigākā kā tikko spiesta apelsīnu sula ir jaunākā profesija – influenceris. Viņu rokās ir iespēja ietekmēt savus sekotājus, likt tiem domāt un bieži vien izdarīt pareizo vai tieši pretēji, nepareizo izvēli.

Mums gribas ticēt, ka mūsu labās atsauksmes no absolventiem ir ļoti labs stimuls, nākt un studēt Latvijas Kultūras koledžā, jo tieši viņi ir mūsu vislabākie influenceri!

Piedāvājam saviem lasītājiem jaunāko rakstu par Latvijas Kultūras koledžas absolventi Elzu Rezčikovu, kura šobrīd savu dzīvi saista ar ekstrēmā sporta un kultūras veikala “BOARDS.lv” mārketinga un reklāmas veidošanu.

Lasi un iedvesmojies darīt! Paldies par interviju Elzai, un mūsu 1.kursa studentei Kristīnei:)

Kādu specializāciju tu studēji Latvijas Kultūras koledžā (LKK)?

Es studēju kultūras menedžmentu ar specializāciju mediju producēšana. Tas bija ļoti interesanti, jo sākumā plānoju mācīties pavisam ko citu, gribēju studēt žurnālistiku, bet Latvijas Kultūras koledžā nebija žurnālistikas, tāpēc izvēlējos pietuvinātāko nozari, kas bija mediju producēšana.

Kādi ir galvenie ieguvumi, ko guvi studējot koledžā? Iespējams ar žurnālistiku saistīti, jo LKK ir arī lekciju cikls žurnālistikā!

Galvenie ieguvumi ir prasmes, bet ne katrs reaģē uz šīm prasmēm, jo kādam var likties, ka tam nav jēgas, bet, ja tu patiešām iesaisties studijās un motivē sevi iegūt pieredzi, tu iegūsti atpakaļ daudz vairāk. Jāiet prakse, no kuras tu iegūsi ko vērtīgu, nevis iet tikai iešanas pēc, piemēram, pirmā prakse bija saistīta ar žurnālistiku, jo tas man likās interesanti, kaut teikšu godīgi, neesmu laba rakstniece, es nevarētu sarakstīt grāmatu vai regulāri rakstīt rakstus ziņu portāliem, bet tā man noteikti bija laba pieredze, ko ieguvu, ejot TV3 skaties.lv izklaides redakcijā, un tika publicēti vairāki mani raksti, kas man likās ļoti forši, jo es jau neesmu rakstniece, bet ir redaktors, kas izlabo visu, un tad es sapratu, ka varbūt es varētu būt rakstniece, jo vienmēr būs kāds, kurš pārbaudīs tavas kļūdas. Nedrīkst padoties, ir jāmēģina, lai saprastu, vai tas ir tavs lauciņš. Ir jāizmanto iespējas, ko dod koledža, jo tas nāks par labu tev!

Kāpēc tu izvēlējies tieši Latvijas Kultūras koledžu, jo iepriekš minēji, ka vēlējies studēt žurnālistiku. Vai biji apsvērusi domu studēt citā skolā, kurā žurnālistika ir pieejama?

Sākotnēji nezināju, kur vēlos studēt un ko vēlos darīt. Man patīk kosmētika, un biju domājusi kļūt par kosmetoloģi, tādēļ aizgāju studēt uz Starptautisko kosmetoloģijas koledžu, nomācījos 2 nedēļas un sapratu, ka man tur nepatīk, nepatīk vide kurā es atrodos, tādēļ paņēmu vienu gadu pauzi, lai saprastu, ko vēlos un aizdomājos par mārketingu, bet man tas šķita par grūtu. Tad sāku meklēt informāciju internetā un uzdūros uz informāciju par medijiem, man tas šķita interesanti, jo mediji ir mūsu ikdiena, un sapratu, ka Latvijas Kultūras koledžas piedāvājumu studēt mediju producēšanu, bet kopā ar kultūras menedžmentu. Ņemot vērā, ka esmu radoša, padomāju, kāpēc nē? Tas varētu derēt man! Tad arī uzzināju, ka man laba draudzene tur mācās, kas vēl palielināja manu vēlmi, jo pēc dabas esmu kautrīga, tāpēc tas likās daudz drošām un vieglāk. Īstenība ideja iet studēt uz LKK bija spontāna!

Ar ko tu nodarbojies uz doto brīdi? Esi saistījusi savu dzīvi ar kultūru vai mēdijiem?

Jā, es esmu saistījusi savu dzīvi ar kultūru, jo pašlaik es strādāju ļoti populārā skeitšopā BOARDS.lv, un savā ziņā uzskatu, ka skeitošana un ekstrēmais sports ir kultūra. Tā nav standarta kultūra, piemēram, teātris ar skatuvi, bet tā ir kultūra, kur tu vari būt radošs, aktīvs un vari darīt lietas, kas tev patīk un izbaudīt darbu. Tāpat kā studējot LKK, arī strādājot šajā uzņēmumā man ir iespēja iegūt jaunus kontaktus, kas ir ļoti svarīgi un man ir prieks, ka strādāju BOARDS.lv. Tu pats veido kultūru sev apkārt. Mēs katrs esam savas kultūras veidotāji!

Kā teici, BOARDS ir kultūra, kas saistīta ar skeitošanu un ekstrēmo sportu. Vai BOARDS iesaistās arī šīs kultūras popularizēšanā Latvijā vai tas ir tikai veikala ietvaros?

Nē, BOARDS.lv ļoti daudz dara priekš skeitošanas kultūras, piemēram, rīko pasākumus, arī es esmu iesaistījusies organizēšana. Uzņēmums ļoti dziļi iesaistās un piesaista jauniešus motivēt un izklaidēt sevi, nesēdēt pie datoriem, bet kustēties un baudīt dzīvi. Pirms veikala atvēršana skeitošana Latvijā nebija populāra, un ar to nodarbojās tikai vīrieši, bet tagad arī meitenes skeito un tas ir ļoti forši. Labi ir darīt to, ko vēlies, ja pat tu esi puisis un gribi krāsoties, labi, tu to vari darīt, jo tev tas sagādā prieku, tāds pats moto ir BOARDAM! Jebkurā vecumā tu vari sākt nodarboties ar šo sporta veidu un BOARDS.lv ļoti daudz dara, lai popularizētu to Latvijā. Viņi motivē jauniešus gan ar atlaidēm, gan ar atbalstu.

Es arī atceros, kad atvērās Rīgā BOARD.lv veikals, tas bija ļoti pamanāms, jo veikala ar līdzīgu konceptu Rīgā vispār nebija un pat, kā cilvēks, kurš no skeitošanas kultūras esmu tālu, noteikti varu piekrist, ka dēļ BOARDA.lv šī kultūra Latvijā kļuva populāra.

Kad meklēju internetā iespējas studijām, mani pievilināja Latvijas Kultūras koledžas sauklis- Reālas prasmes, tu tam sauklim piekrīti? Koledža dod reālas prasmes?

Es varu piekrist šim sauklim, bet kā jau minēju, tas ir atkarīgs no cilvēka, kā tu esi noskaņots pret studijām. Ja tev liekas, ka nav jēgas, tad arī nebūs, bet, ja iesi ar visu savu sirdi un būsi mērķtiecīgs, tad noteikti iegūsi reālas prasmes, kuras LKK noteikti piedāvā. Tas ir atkarīgs no cilvēka. Sākumā arī biju skeptiski noskaņota, bet, kad sāku piedalīties organizēšanā un iesaistīties studijās, es ieguvu lielu pieredzi, piemēram, mums bija jārīko Ziedoņdārza  pasākums, un mēs kā 1.kurss, manuprāt, sarīkojām tik labu pasākumu, atradām sadarbības partnerus, uzturējām sociālos tīklus, lai popularizētu šo pasākumu, arī tad iepazinos ar BOARD.lv, kuri mūs atbalstīja šī pasākuma rīkošanā.

Cik sapratu, tavs galvenais ieteikums, kā esošajiem  Latvijas kultūras koledžas studentam ir iesaistīties LKK studiju procesā?

Jā! Skola ir tev lai palīdzētu, lai tevi motivētu un lai tu gūtu pieredzi un tu pati būsi ieguvēja, ja izmantosi iespējas, kuras sniedz LKK:)

 

Paldies par interviju!