“Ieslodzījums” – audiovizuāla izstāde par mentālo veselību pexels-brett-sayles-2914753 Full view

“Ieslodzījums” – audiovizuāla izstāde par mentālo veselību

2021. gada 12 jūnijā Latvijas Kultūras koledžas pagalmā no plkst. 13:00 līdz 17:00 noris audiovizuālā izstāde “Ieslodzījums”, kuras galvenais mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību par mentālās veselības problēmām, kas ir saasinājušās Covid-19 pandēmijas izplatības laikā, kad bijām spiesti daudz laika pavadīt mājās ar virkni dažādiem ierobežojumiem.

Mentālā veselība ir svarīgs mūsu dzīves kvalitātes rādītājs. Pandēmijas ierobežojumi un situācija kopumā ir bijis smags trieciens visai sabiedrībai, taču visvairāk tā ir ietekmējusi tieši pusaudžus, jo strauji ir audzis Bērnu slimnīcas psihiatrijas nodaļas neatliekamo pacientu skaits.

“Pasaulē visizplatītākā mentāla slimība ir depresija, bet neskatoties uz to, sabiedrībā ir pietiekami liels cilvēku skaits, kas izturas pret depresiju, ka pret kaut ko nebūtisko un nenopietnu. Cilvēki domā, ka pauž atbalstu, sakot “Viss ir normāli”, “Vienkārši neskumsti”, “Vienkārši pasmaidi un viss pāries”, bet tas tikai liek cilvēkam noslēgties sevī un ieslodzīt sevī savā mentālajā būrī. Mana ideja ir caur audiovizuālu gaismas objektu paradīt šo attieksmi un pateikt, ka tas nav pareizi.”, izstādes mērķi apraksta idejas autors LKK students Artūrs Sutra.

Jau šajā sestdienā, Latvijas Kultūras koledžas pagalmā  būs iespēja ikvienam aplūkot, ko mūsu studenti ir paveikuši un radījuši, lai liktu pārdomāt un aizdomāties par to, ka mēs katrs esam atbildīgi par savu iekšējo pasauli un mieru tajā, kā arī vērst sabiedrības uzmanību, ka mentālā veselība ir tikpat svarīga kā fiziskā.

Nāc un iepazīsti, ko mūsu studenti var!