Latvijas Kultūras koledžas studenti veido Cimzes balvas sveikšanas ceremonijas video

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iedibinātās Cimzes balvas izcilākajiem kultūrizglītības jomas skolotājiem un Kultūras ministrijas (KM) apbalvojumu laureātu – talantīgāko kultūrizglītības jomas jauniešu un viņu pedagogu godināšana notika šodien, 21. maijā, plkst. 14:00 video formātā.

Tradicionālais balvas pasniegšanas pasākums, klātesot publikai, šogad izpalika. Tāpēc laureātu sveikšanas ceremonija tika veidota video formātā, to uzticot LKA Latvijas Kultūras koledžas kultūras menedžmenta studiju programmas studentiem režijas mentora Jura Joneļa vadībā. Topošie kultūras nozares pārstāvji godināšanas norises māksliniecisko koncepciju un tehnisko risinājumu – režiju, scenogrāfiju, video montāžu – izstrādāja sadarbībā ar LNKC. Pasākuma koncepts veidots kā kultūras meklēšanas, izzināšanas un interpretēšanas ceļš, kā dialogs ar sevi par kultūru un tās nozīmi personīgajā līmenī.

Ar atzinīgiem suminājuma vārdiem apbalvojumu saņēmējus un skatītājus uzrunāja kultūras ministrs Nauris Puntulis un LNKC direktore Signe Pujāte.

Šogad Cimzes balvu saņēma Salacgrīvas Mākslas skolas direktors, ilggadējs skolotājs Imants Klīdzējs un Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas klarnetes un saksofona spēles skolotājs Staņislavs Gribusts.

Kultūras ministrijas apbalvojums šogad tiek piešķirts 43 talantīgiem mākslu jomas audzēkņiem un viņu pedagogiem no 22 izglītības iestādēm.

Video uz balvas pasniegšanas ceremoniju.