Piesakies Erasmus+ praksei vai neseno absolventu praksei līdz 15. maijam Erasmus prakse Full view

Piesakies Erasmus+ praksei vai neseno absolventu praksei līdz 15. maijam

Sākusies pieteikšanās Erasmus+ praksei un neseno absolventu praksei  2021/2022. studiju gada VASARAS/ RUDENS periodam līdz 15. maijam! Erasmus+ mobilitātes programma sniedz studentiem iespēju iegūt starptautisku pieredzi un zināšanas piedaloties studiju vai neseno absolventu praksē kādā no Eiropas Savienības valstīm. Lai pieteiktos Erasmus+ praksei vai neseno absolventu praksei līdz 15. maijam, plkst. 10:00  studentam elektroniski jāiesūta pieteikums uz e-pastu: [email protected]

Erasmus+  VASARAS PRAKSEI var pieteikties 1. un 2. kursa studenti. Iespējamais prakses realizēšanas laiks no maija līdz augusta beigām. Erasmus+ vasaras praksē varēs doties apstiprinātie studenti, kuri pirms prakses uzsākšanas būs sekmīgi nokārtojuši visus studiju priekšmetus, kā arī visas finansiālās saistības.

Erasmus+ NESENO ABSOLVENTU PRAKSEI var pieteikties visi pēdējo kursu studenti – dejas programmas, kultūras menedžmenta, kā arī bibliotēku programma studenti, kuri šī gada jūnijā absolvēs Latvijas Kultūras koledžu.

Pieteikumam nepieciešamie dokumenti:

  • CV;
  • Motivācijas vēstule angļu valodā, adresēta LKA LKK Erasmus+ koordinatorei;
  • Aizpildīta pieteikuma anketa.
  • Apstiprinājums no prakses vietas uzņemt studentu kā praktikantu – jābūt minētam studenta vārdam, uzvārdam un prakses periodam (skenēts dokuments vai pārsūtīts e-pasts);
  • Rekomendācijas vēstule (ja ir) no LKA LKK administratīvā personāla par aktīvu dalību LKA LKK pasākumos, Studentu pašpārvaldē un LKA LKK popularizēšanā un prestiža celšanā.

Svarīgi:

  • Minimālais prakses periods ir 2 mēneši, maksimālais 12 mēneši (optimālais – 3-4 mēneši);
  • Studenti, kas apstiprināti Erasmus+ praksei vai neseno absolventu praksei, saņem Erasmus+ vienreizējo atbalsta stipendiju;
  • Kā apstiprinājumu praksei un tās laikā iegūtajām prasmēm un iemaņām students saņems Europass Mobilitātes apliecinājuma dokumentu (vairāk info: http://www.europass.lv/mobilitate);
  • Vairāk informācijas par praksēm: http://www.kulturaskoledza.lv/studentiem/erasmus/erasmus-prakse.

Prakses vieta – students var doties Erasmus+ praksē uz ārvalstu uzņēmumu vai organizāciju, kas atrodas kādā no Mūžizglītības programmas dalībvalstīm. Prakses vietas izvēle un atrašana lielā mērā ir studenta atbildība un uzdevums – atbalstu, papildu informāciju un palīdzību var saņemt pie Erasmus+ koordinatora.

NB! Prakses vieta nedrīkst būt: ES institūcija vai ES iestāde; organizācija, kas administrē ES programmas; studenta pārstāvētās valsts diplomātiskā iestāde.

Erasmus+ mobilitātes semestra laikā students tiek nodrošināts ar stipendiju, kas daļēji sedz visas ar dzīvošanu un studēšanu saistītās izmaksas, kā arī ceļa izdevumus – studentiem jārēķinās, ka daļēji izmaksas jāspēj segt no pašu līdzekļiem.

PAPILDU INFORMĀCIJA

Ja radušies kādi jautājumi vai neskaidrības, neatliec tos uz vēlāku laiku, bet:

Fotogrāfija ņemta no: https://motivationalletter.com/2018/04/09/motivation-letter-for-erasmus-internship/