LKK absolvents iegūst 1. vietu LU Botāniskā dārza “Ziemas Gaismas dārzs” konkursā Ziemas Gaismas dārzs Full view

LKK absolvents iegūst 1. vietu LU Botāniskā dārza “Ziemas Gaismas dārzs” konkursā

Latvijas Kultūras koledžas (LKK) absolvents Vilnis Valle (absolvējis studiju programmu ‘’Mākslas institūciju pārvaldība’’ ar kultūras menedžera kvalifikāciju ar specializāciju “Pasākumu tehniskā producēšana”) skatītāju balsojumā ieguva pirmo vietu, savukārt LKK students Kārlis Kaupužs (absolvēs studiju programmu ‘’Mākslas institūciju pārvaldība’’ ar kultūras menedžera kvalifikāciju ar specializāciju “Pasākumu tehniskā producēšana” šogad)  ieguva otro vietu LU Botāniskā dārza pastaigu taka “Ziemas Gaismas dārzs” gaismu instalāciju izveidē.

Pieminēšanas vērti arī LKK absolventi, kas veidojuši gaismu objektus šajā pasākumā – Kaspars Hercmanis , Rinalds Popovs, Haralds Cibalds, kā arī LKK pasniedzēji – Jūlija Bondarenko un Andrejs Dubkovs.

Atgādinām, ka sākot ar 12. decembri LU Botāniskajā dārzā – Kandavas ielā 2, tika atvērta pastaigu taka “Ziemas Gaismas dārzs”. Krāsaina pastaiga maģiskā pasakā “Ziemas Gaismas dārzs” bija distancēta pastaiga, kurā Latvijas labākie gaismu mākslinieki pārvērtuši pasauli sev apkārt.

Kopā pastaigas takā bija iespējams apskatīt 20 gaismas instalācijas, kuras veidojuši labākie Latvijas gaismotāji, kas pieredzi guvuši teātros, pasākumu nozarē, kino un multimediālos projektos.

“Šis laiks gaismu profesionāļiem Latvijā nav viegls – kopš marta viņu darbs ir ierobežots, taču ikvienam māksliniekam ir nepieciešama jaunrade – distancētā pastaigu taka ir devusi iespēju gaismu māksliniekiem kaut attālināti, bet satikt savu skatītāju,” par pastaigu taku stāsta Mārcis Gulbis, projekta autors.

Bilde: untitled.lvZiemas Gaismas dārzs