Latvijas Kultūras koledžas studenti praksi iet žurnālā “UNA”

Studiju programmas ‘’Mākslas institūciju pārvaldība’’ 2.kursa studente Madara Lebedoka no modes un dizaina menedžmenta specializācijas savu pirmo praksi iet žurnālā “UNA”. Kopā ar Madaru Lebedoku praksi žurnālā “UNA” iet arī foto un video specializācijas studenti Kristaps Bērziņš un Mārtiņš Cēsnieks.

1) Kāpēc piekriti savu pirmo praksi iet žurnālā “UNA”?
“Es piekritu savu pirmo praksi iziet žurnālā “UNA”, jo tā likās lieliska iespēja, ko nevarēju laist garām. Galu galā “UNA” ir viens no sieviešu iecienītākajiem dzīvesstila un modes žurnāliem Latvijā.  Kā arī ļoti uzrunāja koncepts, plānotie darba pienākumi un atbildības.”

2) Kas ir tās galvenās lietas, kuras iegūsti no šīs prakses?
“Pieredze! Tā viennozīmīgi ir pieredze gan stilista darbā, gan komunikācijā ar kolēģiem un sadarbības partneriem.”

3) Kas ir tavi galvenie uzdevumi prakses laikā?
“Mani galvenie uzdevumi šīs prakses laikā ir asistēt podkāstu un video rullīšu vadītājai. Vislabāk man patīk plānot konkrētās tēmas apģērbu stilus un domāt par konceptu un kā tas izskatīsies gala rezultātā. Ļoti interesants ir tieši pats sagatavošanās process, kad jātaisa sava skapja revīzija un veikalu plauktu apsekošana, lai saprastu ko varam izmantot katrai jaunajai tēmai. Filmēšanas dienā galvenokārt skatos, lai viss izskatās labi. Kopā ar kolēģiem (operatoriem) meklējam labāko kadru, kā parādīt to ko vēlamies no vislabākā skatu punkta. Sakārtoju vai pārbīdu dekorācijas un pat mēbeles, ja tas nepieciešams. Mans uzdevums ir skatīties vai modele izskatās un jūtās ērti un labi manis izvēlētajā tērpā. Tāpat uzmanība jāpievērš vai nav kaut kas saburzījies, kas aši jāizgludina, vai degungals nespīd un nav jānopūderē. Dažādi sīkumi, kam ir liela nozīme un ir mana atbildība.”

4) Vai pirmajā studiju gadā iegūtās zināšanas noder prakses laikā?
“Domāju, ka pirmajā studiju gadā iegūtās zināšanas noteikti noder prakses laikā. Ikdienas darbā ar komandu un veidojot jaunus kontaktus lieti noder apgūtais profesionālajā ētikā un psiholoģijā. Augstu vērtēju arī zināšanas, ko varu pielietot pateicoties lekcijām “modes vēsture”, kas tika apgūtas pirmajā semestrī.”