Dejas programmas studenti piedalīsies Raunas Jauniešu Centra PAGRABIŅŠ radošajās nodarbībās _MG_8507 Full view

Dejas programmas studenti piedalīsies Raunas Jauniešu Centra PAGRABIŅŠ radošajās nodarbībās

Pirmdienas, 2020.gada 20. janvārī Latvijas Kultūras koledžas dejas programmas studenti un pedagogi piedalīsies Raunas Jauniešu Centra PAGRABIŅŠ kustībai un dzīvespriekam veltītajās nodarbībās.

Sāksim ar kustības nodarbību kopā ar Latvijas Kultūras koledžas dejas nodaļas studentiem, kas praktizē gan laikmetīgo deju, gan hip hop, gan latviešu tautas deju. Vieglā un rotaļīgā gaisotnē katrs varēs iekustināt savu ķermeni, atjaunojot enerģiju un uzpildot sevī kustības vitamīnu.

Tad būsim liecinieki vietējo sagatavotai pirmizrādei – dejas miniatūrai Sniega stāsts. Tas ir laikmetīgās dejas žanrā veidots priekšnesums, ko radījuši un skatītāju vērtējumam sniegs Raunas Jauniešu Centra dejotāji, kas šobrīd apvienojušies divās grupās Sprādzieniņš un Lidoņi kopā ar horeogrāfi Ilzi Zīriņu.

Vakara noslēdžošais notikums koncertuzvedums Stihijas, kuru mums dāvinās īpašie viesi – Latvijas Kultūras koledžas dejas nodaļas studenti un viņu pasniedzēji. Viņi visi kopā, pasniedzēji un abu kursu, trīs specialitāšu  studenti radījuši koncertuzvedumu Stihijas, kurā katru stihiju dejotāji izdejo caur citu žanru: Ūdens – laikmetīgā deja (horeogrāfe Ksenija Simanova), Uguns – hip hop ( horeogrāfe Kristina Tumakova), Zeme – latviešu tautas deja, bet  Gaiss – klasisā deja (horeogrāfe Katrīne Martinsone-Škapare). Tā ir reta iespēja redzēt šos dejas žanrus draudzīgi papildinām citam citu un parādāmies vienā kopīgā uzvedumā. Šis ir arī labs piemērs, kā radošā procesā doties visiem kopā, neskatoties uz pieredzes atšķirībām. Jo dažādība izkrāso pasauli un padara to pilnvērtīgāku.

Programma:

16:00 – 17:30     meistarklase kustībā kopā ar Latvijas Kultūras koledžas studentiem

18:00 – 18:15     Sniega stāsts dejas miniatūra. Horeogrāfe Ilze Zīriņa, dejo Raunas Jauniešu Centra dejotāji               Sprādzieniņš un Lidoņi.

18:20 – 19:05     dejas koncertuzvedums Stihijas. Horeogrāfes Ksenija Simanova, Kristina Tumakova,                                Katrīne Martinsone- Škapare.

19:10 – 19:30     Sarunas ar māksliniekiem. Skatītāju un mākslinieku iespēja padalīties iespaidos par kopīgi                    piedzīvoto, uzdot jautājumus un izteikt viedokļus. Sarunām palīdzēs ritēt Ilze Zīriņa.