Notiks starptautiska konference “Cīņa par skaisto” web_lkk_konference Full view

Notiks starptautiska konference “Cīņa par skaisto”

Šī gada 26. novembrī plkst.11.00 Kaņepes kultūras centrā ikviens interesents tiek aicināts uz starptautisku konferenci “Cīņa par skaisto”, kurā nozares profesionāļi un akadēmiskās vides pārstāvji no Latvijas, Itālijas, Čehijas un Maķedonijas diskutēs par modes un dizaina nozīmi sabiedrībā. Konference tiek īstenota LKA Latvijas Kultūras koledžas ikgadējā projekta “MERINGUE” ietvaros, kas ir vienīgais šāda veida projekts Latvijā, kura īstenošanā sadarbojas topošie modes menedžeri un jaunie modes dizaineri.

Konferences ietvaros nozares profesionāļi un akadēmiskās vides pārstāvji dalīsies profesionālajā pieredzē un pētījumos balstītās atziņās  par konferences virstēmu: Cīņa par skaisto, kas izvēlēta ar mērķi raisīt pārdomas par modes dizaina lomu plašākā kontekstā, izvērtējot gan ietekmi uz procesiem sabiedrībā, gan diskutējot par nozares sakārtošanas un attīstības jautājumiem. Tēmas iedvesma meklējama 6. gs. austrumu karavadoņa vārdā Sun Dzina gudrībā, kurš motivē doties cīņā, lai pastāvošajā haosā iezīmētu kārtību un novilktu robežas, kā rezultātā iestātos miers.

Konferencē kā referenti piedalīsies: filozofs un publicists Artis Svece, mākslas zinātnieks un publicists Jānis Borgs,  modes dizainere, tekstilmāksliniece Ingrīda Drāzniece, Latvijas Mākslas akadēmijas projektu vadītāja Vineta Kreigere, starptautiskās uzņēmējdarbības eksperts Voldemārs Brēdiķis, biedrības “Nāc līdzās!” pārstāve Diāna Ponaskova, Maķedonijas Republikas Eiropas universitātes Mākslas un dizaina fakultātes(Faculty of Art & Design European University – R. of Macedonia) dekāne Gordana Vrencoska, Prāgas Mākslas un dizaina institūta (Art and Design Institut Praha ) docētāja, arhitekte Anna Šlapetová, Milānas Jaunās mākslas akadēmijas (New Academy of Fine Arts) profesore  Ļuba Popova, Latvijas Dizaina centra un biedrības “Latvijas Modes palāta” vadītāja Dita Danosa.

Konferences noslēgumā notiks paneļdiskusija, kurā piedalīsies Latvijas modes nozares profesionāļi, modes dizaineri un industrijas pārstāvji Aleksandrs Pavlovs, Liene Andersone, Dita Danosa un citi.

Konferences moderatore: Māra Sleja, modele, TV raidījumu vadītāja.

Piedalās: LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu mūzikas grupa ĀRPILSĒTAS SAKARS.

Lai veicinātu sadarbību starp Latvijas jaunajiem modes dizaineriem un topošajiem modes menedžeriem LKA Latvijas Kultūras jau trešo gadu īsteno projektu “Meringue”, kura programmu veido pasākumu kopums, kas vērsti uz modes un dizaina industrijas attīstību Latvijā. Konferenci organizē LKA Latvijas Kultūras koledža sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu un AS “Latvijas Valsts meži”.

Kontaktinformācija:

Dita Pfeifere

LKA Latvijas Kultūras koledžas projekta “MERINGUE” mentore,

Kultūras menedžmenta nodaļas vadītāja

Tālrunis: +371 29134512

E-pasts: [email protected]