LKK bibliotēkā notiks TEDxRiga 2019 tiešraide 74428608_2798775563489038_2941954071210229760_o Full view

LKK bibliotēkā notiks TEDxRiga 2019 tiešraide

22.novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks jau astotais TEDxRiga forums, kurā visas dienas garumā savās idejās dalīsies vairāk nekā 20 atzīti runātāji un mākslinieki. Šogad foruma tēma būs „Together” jeb „Kopā”.

Prestižās TED kustības nacionālā mēroga ideju forums TEDxRiga ik gadu pulcē dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus – izcilības, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Septiņu gadu laikā uz TEDxRiga skatuves kāpuši 149 runātāji un mākslinieki, kuru vēstījumi TEDx Youtube kanālā skatīti teju divus miljonus reižu.

Sadarbībā ar LNB konference tiešraidē bez maksas būs skatāma arī 16 Latvijas reģionālajās un astoņās augstskolu bibliotēkās, kā arī Latvijas Kultūras koledžas bibliotēkā. Interesenti aicināti sekot foruma tiešraidei bibliotēkas mājīgajās telpās no plkst. 09:30 līdz plkst. 16:30. Ieeja ir bezmaksas.

Kā foruma runātāji jau izziņoti bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs, uzņēmēja un piedzīvojumu meklētāja Olga Kotova, zero waste aktīviste Laura Arnicāne, mūziķis Ralfs Eilands, ekonomists un pasniedzējs Arnis Sauka, režisors un scenārists Andris Gauja, klaviermeistars Dāvids Kļaviņš un citi.

Par TEDxRiga 2019 vadmotīvu izvēlēts “Together” jeb “Kopā”. “Šī gada TEDxRiga tēma vērš uzmanību uz to, ka kopībā mēs ne tikai esam vairāk un stiprāki. Īsteni spēcīgā kopībā ir arī cieņa pret dažādību un individualitāti, vairākuma atbildība pret mazākumu, veiksmes un ietekmes dalīšana ar tiem, kam nav tā veicies. Un šādā kopībā mēs varam īstenot ko diženāku kā to, ko varam cerēt sasniegt katrs individuāli. Šis ir arī Baltijas ceļa 30. jubilejas gads — labs brīdis, lai palūkotos atpakaļ un apzinātos, kas ir īstena kopība un kāds ir tās spēks. Par to pasākumā atgādinās arī katrs no runātājiem, jo viņu pieredzes stāsti var stiprināt un iedvesmot ikvienu no mums,” uzsver TEDxRiga organizatoru komandas pārstāvis Pāvils Jurjāns.

Pasākuma tiešraide būs vērojama arī Alūksnes pilsētas bibliotēkā, Bauskas Centrālajā bibliotēkā, Dobeles novada Centrālajā bibliotēkā, Jēkabpils Galvenajā bibliotēkā, Jelgavas pilsētas bibliotēkā, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā, Limbažu Galvenajā bibliotēkā, Madonas novada bibliotēkā, Ogres Centrālajā bibliotēkā, Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Saldus pilsētas bibliotēkā, Staiceles pilsētas bibliotēkā, Tukuma bibliotēkā, Valmieras bibliotēkā un Ventspils Galvenajā bibliotēkā, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Rīgas Pārdaugavas pamatskolas, Latvijas Kultūras koledžas, RTU Arhitektūras fakultātes, Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes, Banku augstskolas, Biznesa augstskolas “Turība”, un RISEBA bibliotēkās.

Ar ideju foruma programmu varēs iepazīties mājaslapā tedxriga.com, kur pakāpeniski tiek publicēta informācija par runātājiem, soli pa solim atklājot pasākuma bagātīgo piedāvājumu.

Pasākuma oficiālās valodas būs angļu un latviešu, kā arī tiks nodrošināts tulkojums uz latviešu valodu. Biļetes uz pasākumu pieejamas TEDxRiga mājaslapā.

TEDxRiga partneri ir OP Bank, Paulig, Laima, Fazenda, Printful, Rīgas Ekonomikas augstskola un

Latvijas Nacionālā bibliotēka. Informatīvie atbalstītāji: Tvnet, Ir, JCDecaux.

Neatkarīgi organizēts prestižās “TED” kustības nacionāla mēroga ideju forums Rīgā pirmoreiz rīkots 2012. gada jūnijā, gūstot ievērojamu atsaucību. “TED” ir starptautiska bezpeļņas organizācija ar devīzi “Idejas, ar kurām vērts dalīties” (Ideas Worth Spreading).