Latvijas Kultūras koledža uzsāk sadarbību ar European University 20190605_175635 – crop Full view

Latvijas Kultūras koledža uzsāk sadarbību ar European University

Jūnijā sākumā Latvijas Kultūras koledžas (turpmāk LKK) Erasmus+ koordinatore devās personāla pieredzes apmaiņas mobilitātē uz Eiropas Universitāti (European University) Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē. Personāla pieredzes brauciens tika organizēts Erasmus+ projekta ietvaros.

Brauciena laikā Erasmus+ koordinatore tikās ar Eiropas Universitātes personālu, pasniedzējiem un dekānu. Vizītes laikā tika pārrunātas sadarbības iespējas un apskatīti vairāki augstskolas departamenti. Tāpat tika veidota cieša sadarbība ar mārketinga komandu, lai pārrunātu abu izglītības iestāžu līdzšinējās pieredzes un darbības studentu piesaistē.

Mobilitātes galvenais mērķis bija pieredzes apmaiņa mākslas un dizaina jomā. Mobilitātes rezultātā abas puses vienojās par sadarbības turpmākajiem soļiem, kuri ļoti cieši saistīti ar LKK studiju programmas “Mākslas institūciju pārvaldība” ar specializāciju “Dizaina un modes menedžmentā” modernizēšanu.

Sadarbības rezultātā LKK un Eiropas Universitāte plāno studentu un personāla apmaiņu studijās, praksēs un pieredzes braucienos. Sadarbība starp LKK un Eiropas universitāti ir būtiska dizaina un modes menedžmenta attīstībai, jo LKK jau trešo gadu pēc kārtas rīko modes pasākumu “Meringue”, kur LKK studenti nodrošina visu modes menedžmenta daļu, savukārt Eiropas Universitāte katru gadu rīko modes šovu, kur viņu studenti veido modes tērpus. Mobilitātes laikā tika secināts, ka abas puses var ļoti daudz mācīties viena no otras, jo viena puse ir spēcīgāka modes menedžmentā, bet otra modes dizaina veidošanā.

Par LKK Erasmus+ koordinatores viesošanos Eiropas Universitātē un jaunas sadarbības uzsākšanu ieinteresējās arī vietējie mediji, kā rezultātā par šo tika rakstīts arī vietējā avīzē.