Viens miljons soļu /  One Million Steps  piedzīvo Eiropas pirmizrādi Čehijas Republikā IMG_3381 Full view

Viens miljons soļu / One Million Steps piedzīvo Eiropas pirmizrādi Čehijas Republikā

Latvijas Kultūras koledža  trīs gadu laikā piedalījusies projekta REFUGEES  īstenošanā, kas skar Eiropas bēgļu krīzes tēmu, akcentējot mākslas nozīmi sabiedriski politisku jautājumu virzībā.

Šī gada 25. aprīlī projekts noslēdzās ar  starptautiskas izstādes ”ESCAPE is not just key on your computer ‘’atklāšanu Prāgas pilsētas muzejā, kur ar glezniecības, instalāciju un video mākslas darbu palīdzību tiek demonstrētas bēgļu un patvēruma meklētāju dzīves situāciju dažādās puses.

Deja un  laikmetīgās dejas horeogrāfija ir iespēja radīt auditorijai sajūtas un emocijas par tēmām, kuras mūsdienu aktīvajā un aizņemtajā pasaulē paslīdētu garām mūsu uzmanības lokam. Tāpēc izstādes atklāšanas scenārijs jau sākotnēji paredzēja Latvijas Kultūras koledžas studiju programmas “Laikmetīgā deja” studentu dejas izrādi, kas, tās gatavošanas procesā ieguva simbolisku nosaukumu “One Million Steps”.

Tā ir  dejas izrāde , kas  aicina skatītājus  apzināt mūsdienu priekšstatus par to, kā mēs uztveram lietas un procesus, kas notiek mums apkārt, ietekmējot citu cilvēku likteņus un mūsu sociālo komunikāciju.

Dejas izrādē piedalījās Ilze Jankovska, Monta Pērkone, Karina Gavrovska, Kristiāna Rimša, Ņikita Pastars un Ingus Šteinbergs, pasniedzējas Ilzes Zīriņas vadībā.

Foto: František Kotačka