Muzeju nakts Latvijas Kultūras koledžā facebook_cover-01 Full view

Muzeju nakts Latvijas Kultūras koledžā

Latvijas Kultūras koledža ielūdz uz radošu ceļojumu laikā un telpā  “KLAUSIES. SKATIES. SAJŪTI.”

2019.gada 18. maijā visā Latvijā norisināsies Muzeju nakts pasākumi, kuru galvenā tēma šogad ir – Tālavas taurētājs. Arī Latvijas Kultūras koledža šogad ir iekļauta oficiālajā Rīgas Muzeju nakts maršrutā. Koledžas telpās no plkst. 20:00 līdz pat pusnaktij norisināsies Muzeju nakts pasākums, ar nosaukumu “Klausies. Skaties. Sajūti”.

Pasākuma programmā iekļautās performances lielākoties balstītas uz sajūtām, emocijām un asociācijām, ko rada Rūdolfa Blaumaņa balādes “Tālavas taurētājs” sižeta jēga un nozīme latviešu tautai. Iekštelpās caur vizuālām, audiālām un vides performancēm apmeklētāji tiks vesti aizraujošā skaņu un sajūtu virpulī, ko veidos foto stāsti, sajūtu taka, dzejas rindas, mūzika un izstādes.  Koledžas pagalmā uz trīs atsevišķām skatuvēm muzicēs – Aizezeres muzikanti, kuri izpildīs latviešu tautas dziesmas, koklētāja Zane Sniķere, dziedātāja Amanda Maržecka un pianists Roberts Nejs, kā arī būs iespēja vērot Valdman burbuļu šova priekšnesumus.

Pasākumu organizē Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas pirmā un otrā kursa studentu komanda, sadarbībā ar režisoru Juri Joneli, kurš pasākuma īstenošanas gaitā veic mentora funkcijas.

Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledža ir viena no pieredzes un tradīcijām bagātākajām koledžām Latvijā, kas piedāvā modernu izglītību kultūras, dejas un bibliotēku jomā, kā arī radošu vidi personības izaugsmei. Latvijas Kultūras koledža šobrīd piedāvā trīs studiju programmas ar vairākām darba tirgū aktuālām specializācijām: Mākslas institūciju pārvaldība (kultūras menedžeri dažādās specializācijās), Laikmetīgā deja (deju kolektīva vadītājs dažādās specializācijās) un Bibliotēkzinātne un informācija (bibliotekārs dažādās specializācijās).

Papildu informācijai: [email protected], 29150893, [email protected], 28337551