Atskats uz pasākumu “Ziedoņdārza stāsti” 7F2A8206 Full view

Atskats uz pasākumu “Ziedoņdārza stāsti”

Spītējot mainīgajiem laika apstākļiem 2019. gada 4. maijā Ziedoņdārzā norisinājās LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu un pasniedzēju veidotais pasākums “Ziedoņdārza stāsti”.

Sirsnīgā gaisotnē visas dienas garumā pasākuma apmeklētājiem bija iespējams baudīt dažādu mākslinieku uzstāšanos, iesaistīties radošās aktivitātēs un kopīgi pavadīt valsts svētku dienu. Pasākums norisinājās  Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinību programmas Rīgas pilsētā ietvaros.

Lai gan svētku atklāšanas brīdis bija īsts izaicinājums spēcīgā lietus un vēja dēļ, tomēr dienas laikā laika apstākļi uzlabojās un Ziedoņdārza apmeklētāji varēja izbaudīt svētku programmu. Parkā norisinājās foto orientēšanās, “Brain Games” vides spēlēs, ekskursija pa Ziedoņdārzu, bet vakara daļā brīvdabas kino,  kā arī  visas dienas garumā dažādu žanru mākslinieku koncerti,  dejas, teātra un mākslas performances. Dienas gaitā varēja vērot skeitborda, kendamas un ielu vingrotāju paraugdemonstrējumus, darbojās arī bērnu zona, kurā paši mazākie svētku apmeklētāji varēja iesaistīties dažādās radošajās aktivitātēs un darbnīcās. Mākslas zonā apmeklētājiem bija iespēja iesaistīties jaunās mākslinieces Santas Paulas Šteinbergas gleznojumu tapšanā, kopīgi veidojot vizuālu interpretāciju Imanta Ziedoņa “Krāsainajām pasakām”, kā arī  baudīt mākslinieka Ilgvara Zalāna radošo dejas un mākslas performanci. Pasākumā piedalījās arī skolēnu mācību uzņēmumi.

Uz “Ziedoņdārza stāstu” lielās skatuves uzstājās improvizācijas teātris “Kontakts, grupa “Purple Negative, Denisa Dārzniece un grupa , Fonds “Līdzskaņa un draugi -“Flame & The Rolltones, Ance Jankovska un grupa, “Quartet of Five, 1 MAY,  RIGA Reggae un īpašie pasākuma viesi- grupa “DZELZS VILKS”, kā arī LKA Latvijas Kultūras koledžas studenti ar  performancēm “Dialogs ar Ziedoni” un “100 miljoni soļu”.

Pasākums notika ar Rīgas Domes, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, SIA “Rīgas Meži”, SIA “Fazer Latvija” un SIA “Cherry Picking” atbalstu. Par pasākuma sportisko daļu parūpējās boards.lv, The Spot, Ke Ke Kendama un ielu vingrotāji, savukārt par prāta aktivitātēm gādāja “Brain Games”. Sadarbības partneri un informatīvie atbalstītāji: Avotu Apkaime, Fonds “Līdzskaņa”, Koka Rīga, Sieviešu invalīdu biedrība “Aspazija”.

Projektu īsteno LKA Latvijas Kultūras koledža, kas ir pirmā un tradīcijām bagātākā koledža Latvijā. Tā piedāvā konkurētspējīgu izglītību kultūras jomā, inovatīvas studiju programmas, lekcijas pie nozaru profesionāļiem un tehnisko nodrošinājumu studentu ideju realizēšanai.

Dita Pfeifere, mob.t. 29134512