Latvijas Kultūras koledža aicina uz pasākumu “Ziedoņdārza stāsti” Ziedondarza stasti_2 Full view

Latvijas Kultūras koledža aicina uz pasākumu “Ziedoņdārza stāsti”

2019. gada 4. maijā Ziedoņdārzā notiks LKA Latvijas Kultūras koledžas studentu un pasniedzēju veidots pasākums “Ziedoņdārza stāsti”. Pasākumā būs iespējams visas dienas garumā baudīt radošuma buķeti, iesaistīties dažādās aktivitātēs un kopīgi pavadīt valsts svētku dienu. Pasākums ir iekļauts Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas svinību programmā Rīgas pilsētā.

Pasākums “Ziedoņdārza stāsti” ir unikāls ar to, ka notiek vienā no skaistākajiem Rīgas parkiem- Ziedoņdārzā. Pasākuma gaitā apmeklētāji varēs apskatīt foto izstādes, piedalīties “Brain Games” vides spēlēs, doties ekskursijā pa Ziedoņdārzu un tā apkārtni, kuru vadīs vēsturnieks Vladimirs Eihenbaums, vakara daļā baudīt brīvdabas kino filmu “Nameja gredzens”, bet visas dienas garumā dažādu žanru mākslinieku koncertus, kā arī dejas, teātra un mākslas performances, iesaistīties sportiskās un radošās aktivitātēs. Parkā norisināsies skeitborda, kendamas un ielu vingrotāju paraugdemonstrējumi, darbosies arī bērnu zona, kurā paši mazākie svētku apmeklētāji varēs iesaistīties dažādās radošajās aktivitātēs un darbnīcās. Mākslas zonā apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties jaunās mākslinieces Santas Paulas Šteinbergas gleznojumu tapšanā, kopīgi veidojot vizuālu interpretāciju Imanta Ziedoņa “Krāsainajām pasakām”, kā arī baudīt mākslinieka Ilgvara Zalāna radošo dejas un mākslas performanci. Pasākumā piedalīsies arī dažādi skolēnu mācību uzņēmumi, kuru radītos produktus būs iespēja iegādāties ikvienam parka apmeklētājam.

Uz “Ziedoņdārza stāstu” lielās skatuves kāps improvizācijas teātris “Kontakts, grupa “Purple Negative, Denisa Dārzniece un grupa, Fonds “Līdzskaņa un draugi – “Flame & The Rolltones, Ance Jankovska un grupa, “Quartet of Five, 1 MAY,  RIGA Reggae un īpašie pasākuma viesi – grupa “DZELZS VILKS”. Viens no poētiskākajiem vakara priekšnesumiem būs Latvijas Kultūras koledžas studentu performance “Dialogs ar Ziedoni”. Par pasākuma sportisko daļu parūpēsies boards.lv, Thespot, Ke Ke Kendama un ielu vingrotāji, savukārt par prāta aktivitātēm gādās “Brain Games”. Gardas maltītes visas dienas garumā nodrošinās “Ezītis miglā.

Pasākums notiek ar Rīgas Domes, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta, SIA “Rīgas Meži”, SIA “Fazer Latvija” un SIA “Cherry Picking” atbalstu. Sadarbības partneri un informatīvie atbalstītāji: Avotu Apkaime, Fonds “Līdzskaņa”, Koka Rīga, Sieviešu invalīdu biedrība “Aspazija”.

Pasākuma norises laiks – 4.maijs, no plkst.12.00-23.00.

Projektu īsteno LKA Latvijas Kultūras koledža, kas ir pirmā un tradīcijām bagātākā koledža Latvijā. Tā piedāvā konkurētspējīgu izglītību kultūras jomā, inovatīvas studiju programmas, lekcijas pie nozaru profesionāļiem un tehnisko nodrošinājumu studentu ideju realizēšanai. Šobrīd Latvijas Kultūras koledža ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kurā iespējams apgūt modes un dizaina menedžmentu.

Informācijai: https://www.facebook.com/events/573198146497998/

Dita Pfeifere, mob.t. 29134512