“Topošo studentu nedēļa” Latvijas Kultūras koledžā notiek jau otro gadu pēc kārtas IMG_20190318_142107_029 Full view

“Topošo studentu nedēļa” Latvijas Kultūras koledžā notiek jau otro gadu pēc kārtas

Šodien, 18. martā, Latvijas Kultūras koledžā tika atklāta “Topošo studentu nedēļa”, kas norisināsies līdz 21. martam, piedāvājot vidusskolēniem iejusties studenta ādā. Projekts tiek realizēts tikai otro gadu un jau guvis plašu popularitāti jauniešu vidū. Šogad tika saņemti divas reizes vairāk pieteikumi atvērtajām lekcijām, nekā pagājušajā gadā.

“Topošo studentu nedēļas” mērķis ir sniegt skolēniem iespēju bezmaksas apmeklēt dažādas radošās lekcijas, lai gūtu priekšstatu par lekciju norisi, labāk izprastu studiju procesu, iegūtu jaunas zināšanas un pieredzi. Skolēniem bija iespēja pieteikties uz tādām lekcijām, kā Praktiskā pasākumu skaņošana, Džeza deja, Aktiermeistarība, Hip-hop dejas, Ierakstu mārketings un promocija, Sociālo mediju komunikācija, Komerciālā dizaina izstrāde, Skatuves darbības pamati, Digitālais mārketings, Fotogrāfa darbs studijā un citas. Vislielākais pieteikumu skaits tika saņemts lekcijai “Skatuves darbības pamati”, kas norisināsies otrdien.

Visvairāk skolēnu pieteikušies no Rīgas, bet ir arī pieteikumi no tādām pilsētām, kā Dobele, Ogre, Jelgava, Limbaži, Rēzekne, Saldus un Tukums.  Ņemot vērā, ka “Topošo studentu nedēļa” notiek 12. klašu skolēnu brīvlaikā, lielākā daļa skolēnu ir tieši vidusskolas beidzēji.