Sākusies pieteikšanās Erasmus+ praksei un neseno absolventu praksei līdz 20. aprīlim LKK-absolventu-Erasmus–prakse Full view

Sākusies pieteikšanās Erasmus+ praksei un neseno absolventu praksei līdz 20. aprīlim

Sākusies pieteikšanās Erasmus+ praksei un neseno absolventu praksei. 1.  un 2. kursa studenti tiek aicināti pieteikties Erasmus+ vasaras (2019) praksei, savukārt 2. kursa deju kolektīvu vadītāji tiek aicināti pieteikties neseno absolventu praksei.

Lai pieteiktos Erasmus+ prakses un neseno absolventu konkursam, līdz 20. aprīlim jānosūta elektroniskais pieteikums uz e-pastu [email protected]:

  • CV
  • Motivācijas vēstule angļu valodā, adresēta LKA LKK Erasmus+ koordinatorei
  • Aizpildīta pieteikuma_anketa_Erasmus_prakse
  • Apstiprinājums no prakses vietas uzņemt studentu kā praktikantu – jābūt minētam studenta vārdam, uzvārdam un prakses periodam (skenēts dokuments vai pārsūtīts e-pasts)
  • Rekomendācijas vēstule (ja ir) no LKA LKK administratīvā personāla par aktīvu dalību LKA LKK pasākumos, Studentu pašpārvaldē un LKA LKK popularizēšanā un prestiža celšanā, vai kādas citas ar LKA LKK nesaistītas institūcijas

Pieteikuma vērtēšana: 50% – studiju sasniegumu un CV; 15% – motivācija; 15% – rekomendācija; 20% – valodu prasmes.

Svarīgi:

  • Minimālais prakses periods – 2 mēneši (60 pilnas dienas). Optimālais prakses periods 2 līdz 4
  • Studenti, kas apstiprināti Erasmus+ praksei vai neseno absolventu praksei, saņem Erasmus+ stipendiju
  • Kā apstiprinājumu praksei un tās laikā iegūtajām prasmēm un iemaņām students saņems Europass Mobilitātes apliecinājuma dokumentu (vairāk info: http://www.europass.lv/mobilitate)

 

Erasmus+ NESENO ABSOLVENTU PRAKSEI var pieteikties pēdējā kursa studenti.

Erasmus+  VASARAS PRAKSEI var pieteikties 1. un 2. kursa studenti. Iespējamais prakses realizēšanas laiks no maija līdz augusta beigām. Erasmus+ vasaras praksē varēs doties apstiprinātie studenti, kuri pirms prakses uzsākšanas būs sekmīgi nokārtojuši visus studiju priekšmetus, kā arī visas finansiālās saistības.

Prakses vieta – students var doties Erasmus+ praksē uz ārvalstu uzņēmumu vai organizāciju, kas atrodas kādā no Mūžizglītības programmas dalībvalstīm. Prakses vietas izvēle un atrašana lielā mērā ir studenta atbildība un uzdevums – atbalstu, papildu informāciju un palīdzību var saņemt pie Erasmus+ koordinatora.

NB! Prakses vieta nedrīkst būt: ES institūcija vai ES iestāde; organizācija, kas administrē ES programmas; studenta pārstāvētās valsts diplomātiskā iestāde.

Erasmus+ mobilitātes semestra laikā students tiek nodrošināts ar stipendiju, kas daļēji sedz visas ar dzīvošanu un studēšanu saistītās izmaksas, kā arī ceļa izdevumus – studentiem jārēķinās, ka daļēji izmaksas jāspēj segt no pašu līdzekļiem.

Ja radušies kādi jautājumi vai neskaidrības, neatliec tos uz vēlāku laiku, bet: