LKK menedžmenta studenti realizē Meringue modes skati UNDERGROUND sdsdsd Full view

LKK menedžmenta studenti realizē Meringue modes skati UNDERGROUND

Otrdien, 27. novembrī Rīgā, Sūkņu Stacijā projekta MERINGUE ietvaros notika Latvijas Kultūras koledžas menedžmenta programmas studentu organizēta modes skate UNDERGROUND. Modes skatē tika demonstrētas septiņu talantīgu modes dizaina studentu radītās tērpu kolekcijas, kā arī zīmola STATUS BY SHTAMGUTS dibinātāja un galvenā dizainera Arta Štamgūta jaunākā tērpu kolekcija.

MERINGUE ir ikgadējs projekts, kuru organizē LKA Latvijas Kultūras koledžas topošie modes menedžeri, sadarbojoties ar Latvijas modes industrijas profesionāļiem. Šī gada modes skates tēma ir UNDERGROUND, kas pastāv par oriģinalitāti un eksperimentiem, atsakoties no standartiem, trendiem un industrijas paradigmām. Projekta mērķis ir graut barjeras starp modes dizaineriem un menedžeriem, lai veicinātu jauno dizaineru un modes menedžeru sadarbību Latvijā.

Šogad projekta MERINGUE modes skate tika rīkota sadarbībā ar zīmola STATUS BY SHTAMGUTS dibinātāju un galveno mākslinieku Arti Štamgūtu, kurš ir ne tikai izcils savas jomas profesionālis, bet arī Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina katedras Modes mākslas nodaļas docētājs, un šī projekta ietvaros labprāt dalījās savās profesionālajās zināšanās un pieredzē ar topošajiem modes dizaineriem un menedžeriem. Modes skatē tika demonstrētas astoņas tērpu kolekcijas, no kurām septiņas veidojušas talantīgas modes dizaina studentes – Milana Felicija Semjonova un Laine Rozenšteina no Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, Laima Jurča, Elīna Baltace un Baiba Tamane no Latvijas Mākslas akadēmijas, kā arī Agate Pudāne un Elvita Plenkova no Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas. Jaunās dizaineres ir radījušas unikālas un ekstravagantas tērpu kolekcijas, katrai no tām ir savs stāsts un iedvesmas avoti, kas tika atklāti modes skatē.

Modes skates noslēgumā klātesošajiem bija iespēja iepazīties ar Arta Štamgūta zīmola STATUS BY SHTAMGUTS jauno 2019. gada kolekciju HUMANS. Arta radītais zīmols STATUS BY SHTAMGUTS ir viens no atpazīstamākajiem apģērbu zīmoliem Latvijā. Tā valkātājs ir ar plašu, atvērtu skatu uz apkārtējo pasauli, tāds, kuram patīk uzdrīkstēties, kurš apzinās sevi kā personību. STATUS BY SHTAMGUTS rada tērpus gan ikdienai, gan spilgtākai izpausmei, bet zīmola rokraksts modē ir– nākotne šodienai – radīts, lai uzdrīkstētos!

Šī gada modes skates tēmu UNDERGROUND lieliski raksturo tās norises vieta – Sūkņu Stacija Rīgā, ko dēvē arī par telpu radošo ieceru realizēšanai. Sūkņu Stacijai piemīt unikāls šarms un noslēpumaina noskaņa un tās pirmsākumi datējami ar 1863.gadu. Tā atrodas Maskavas ielā 196 un ir būvēta atturīgā angļu neogotikas stilā. Šodien viena no stacijas ēkām ir renovēta un pielāgota pasākumu organizēšanai, tajā pašā laikā saglabājot ēkas vēsturisko auru un industriālo šarmu.

Projektu īsteno LKA Latvijas Kultūras koledža, kas ir pirmā un tradīcijām bagātākā koledža Latvijā. Tā piedāvā konkurētspējīgu izglītību kultūras jomā, inovatīvas studiju programmas, lekcijas pie nozaru profesionāļiem un tehnisko nodrošinājumu studentu ideju realizēšanai. Šobrīd Latvijas Kultūras koledža ir vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kurā iespējams apgūt modes un dizaina menedžmentu.