LKK pagalmā būs vērojams audiovizuāls uzvedums Derīgie Izrakteņi – Gaisma” Facebook_Āda_Staro_Riga_artekstu Full view

LKK pagalmā būs vērojams audiovizuāls uzvedums Derīgie Izrakteņi – Gaisma”

No 16. līdz 19. novembrim, katru dienu no plkst. 17:00 līdz 23:00, Latvijas Kultūras koledžas pagalmā, Staro Rīga ietvaros, būs vērojams audiovizuāls uzvedums “Derīgie Izrakteņi – Gaisma”.

“Staro Rīga” pasākumu ietvaros, ikvienam apmeklētājam būs iespēja vērot audiovizuālu uzvedumu “Derīgie Izrakteņi – Gaisma”. Latvijas Kultūras koledžas pagalmā būs vērojams studentu veidots audiovizuāls stāsts par gaismas izcelšanos. Tas nebūs stāsts, par Dieva biblisko frāzi – “Lai top gaisma”.

Koledžas pagalms būs transformēts par gaismas sašaurinājumu un iemiesos stāstu par gaismas izcelšanos no paša cilvēka, laikmetā, kurā nevienam, pat dzīvniekam nav baiļu no atklātas liesmas, vēl mazāk no mākslīgajām gaismas sfērām, kurās ieslodzīti kvēldiegu tārpi, flouricējošas gāzes, vai robotizētas mikroshēmķermeņu diodes. Skaņas, video un gaismas pastiprinošā ietekme ļaus apmeklētājiem iejusties mistiskā atklāsmju stāstā, būt daļai no tā.

“Derīgie izrakteņi” ir Latvijas Kultūras koledžas 2. kursa kultūras menedžeru ar specializācijām “gaismas dizains”, “pasākumu apskaņošana”, “tehniskais producents”, “dizaina menedžments”, “mūzikas menedžments” un “teātra mākslas” studentu kopdarbs. Projektu atbalsta: Gaismu tehnika “Kompānija NA” un “VPT Grupa”.