NIKS, ERASMUS PIEREDZES APMAIŅA PORTUGĀLĒ Niks Sudrabs3 Full view

NIKS, ERASMUS PIEREDZES APMAIŅA PORTUGĀLĒ

Niks Sudrabs, 24 gadi.

Nosūtošā augstskola – Latvijas Kultūras koledža.

Mobilitātes valsts – Portugāle.

Prakses institūcija – Murmuro Colectivo Lda. Rua Luís Correia, 59 4º esq. 4715-310 Braga, Portugal.

Prakses darba joma – forogrāfija, grafiskais dizains, sociālie tīkli.

Mobilitātes perioda ilgums – 3 mēneši.

 

Vairāki mani draugi un paziņas jau iepriekš bija devušies Erasmus studijās un praksē. Dzirdētie stāsti pamudināja arī mani piedalīties šajā programmā. Pēc studiju pabeigšanas vēlējos pārbaudīt savas spējas un iegūtās zināšanas reālajā dzīvē. Tā kā man patīk ceļot tā bija lieliska iespēja pavadīt laiku ārpus Latvijas, iepazīstot citu zemi un tās kultūru. Bija studiju beidzamais semestris un arī pēdējā iespēja pieteikties praksei.

Tika rīkots konkurss uz prakses vietām, kuru izturēju un devos uz Portugāli. Gan pirms, gan arī pēc prakses, koledža laicīgi sniedza visu nepieciešamo informāciju, lai sagatavotu vajadzīgos dokumentus, kā arī deva dažādus praktiskus padomus. Uzņemošā institūcija bija arhitektu birojs Murmuro. Pēc motivācijas vēstules un portfolio izskatīšanas viņi izvēlējās sadarboties ar mani. Visā prakses laikā kolēģi bija ļoti pretimnākoši un atsaucīgi. Nebija nekādu problēmu saprasties, komunikācija notika angliski. Tiku iepazīstināts ar uzņēmuma struktūru, darbības principiem un esošajiem projektiem. Lai gan tas bija ofisa darbs, atmosfēra bija brīva un nepiespiesta, kā jau pie radošiem cilvēkiem. Nebija nekādu problēmu paņemt brīvdienas, lai paceļotu. Savus uzdevumus es bieži pabeidzu ātrāk kā iecerēts.

Pavadot laiku citā vidē un kultūrā, es redzēju lietas nedaudz no cita skatupunkta un arī vairāk novērtēju to, kas man jau ir. Mani lielākie ieguvumi no šajā praksē pavadītā laika ir sapratne par to, kas padodas labāk un kas ne tik labi. Kā arī esmu skaidrāk definējis savus turpmākos mērķus. Man tas bija liels izaicinājums. Neesmu pārāk sabiedrisks cilvēks, tāpēc vienam pašam doties uz svešu valsti un strādāt internacionālā vidē sākumā bija biedējoši. Bet pārvarēt savas bailes ir forši.

Daļu tur pavadītā laika es izmantoju, lai vairāk iepazītu  un apskatītu Portugāli. Spilgtākos iespaidus noteikti radīja pati vide – okeāns, piekrastes klintis, ciemati un pilsētas. Atskatoties uz visu pieredzi, es noteikti ieteiktu arī citiem izmantot šo iespēju un paplašināt savu redzesloku.