DAINA, ERASMUS PIEREDZES APMAIŅA NĪDERLANDĒ

Daina Gāga Ēķe

LKA Latvijas Kultūras koledžas Dizaina un komunikācijas nodaļas vadītāja

Sadarbības valsts: Nīderlande, Roterdama

Pieredzes apmaiņas vieta: Reklāmas aģentūra  As A Special Person (Vincenzo Onnembo, Creative director)

Es izvēlējos piedalīties Erasmus+ personāla pilnveides mobilitātē, jo programmas piedāvātais atbalsts man ļauj satikties ar cilvēkiem, kuru pieredze dizaina attīstībā ir ļoti augstu vērtējama.  Satikos ar Vincenzo Onnembo, kurš ir reklāmas aģentūras AS SPECIAL PERSON radošais direktors, kā arī ir nesen beidzis studijas un ieguvis maģistra grādu mediju dizainā Piet Zwart Institute.

Mobilitātes perioda laikā apmeklējām Vincenzo aģentūru. Es iepazinos ar viņa darba stratēģiju, aktualitātēm un sadarbības projektiem. Ar lielu interesi uzklausīju viņa pieredzes stāstu par mācībām Piet Zwart Institute. Tas noteikti lielā mērā mainīja uzskatus par izglītības ietekmi uz studentu attīstību, ko arī varēju izmantot, strādājot ar studentiem un vadot nodaļu Latvijas Kultūras koledžā.

Sadarbība turpinās, Vincenzo dalās ar aktualitātēm dizaina jomā Nīderlandē un vienmēr ir gatavs mani konsultēt par izglītības jautājumiem.

Mūsu augstskolas ieguvums ir kontakts ar cilvēku, kuram ir dziļa izpratne par dizainu un kurš ir gatavs sniegt atbalstu, daloties savā pieredzē. Lai koledža attīstītos, ir būtiski, lai mēs sekotu dizaina aktualitātēm un novitātēm.

Mobilitātes programmas ietvaros mēs ar Vincenzo arī apmeklējām Duch Design Week Eindhovenā, kas ir ļoti plaši pazīstams dizaina pasākums Nīderlandē. Tur tiku iepazīstināta ar daudziem interesantiem, ar dizainu saistītiem cilvēkiem, kas ļāva paplašināt manu izpratni par dizaina procesu un tā attīstību.

Mobilitātes programma ir droša – aizpildot norādītos dokumentus, problēmas nerodas un var ar pilnu atdevi koncentrēties norunātajām tikšanām un kontaktu veidošanai.

Paldies Erasmus+ programmai par atbalstu un par kvalitatīvo darbu. Noteikti izmantošu šo iespēju atkārtoti un iesaku to darīt arī citiem.