ANDA, ERASMUS PIEREDZES APMAIŅA SPĀNIJĀ

Anda Lagzdiņa

LKA Latvijas Kultūras koledža

Mārketinga departaments

Sadarbības valsts: Spānija

Pieredzes apmaiņas vieta: Florida Universitaria

Izmantoju iespēju piedalīties Erasmus+ personāla pilnveides mobilitātē, jo tā sniedz pieredzes apmaiņu ar kādu citu augstskolu ārpus Latvijas. Tā ir iespēja ne tikai pilnveidoties profesionālā līmenī, bet arī iepazīt citu kultūru un cilvēkus.

Mobilitātes laikā noritēja tikšanās ar mārketinga departamentu, ekskursija pa augstskolu un apkārtni. Komunikācija bija raita un atsaucīga no uzņemošās augstskolas puses.

Pateicoties mobilitātes programmai, es ieguvu pieredzi par to, kā darbojās mārketings citā augstskolā, kā viņi veido savas mārketinga aktivitātes, kā piesaista jaunos studentus, kā veicina lojalitāti esošo studentu vidū pret augstskolu un citas interesantas lietas.

Mūsu koledžas ieguvums ir iegūtā pieredze, ko varam pielietot mūsu darbā ar studentu piesaisti un mārketinga materiālu veidošanu.

Gatavošanās procesā nesaskāros ar negatīviem izaicinājumiem, viss noritēja ātri un efektīvi. Varbūt lielākais izaicinājums ir atrast vispiemērotāko augstskolu, ar kuru sadarboties.

Viens no praktiskajiem padomiem varētu būt tāds, ka tiešām jāizvērtē izvēlētās augstskolas mācību programma, nodaļas, lai saprastu, vai tā būs īstā, ar kuru sadarboties un vai ieguvums būs abpusējs.

Svarīgi ir noskaidrot, vai sadarbības augstskola var nodrošināt saziņu ar jums saprotamā valodā. Mana izvēlētā augstskola bija spāniski runājoša un tikai mārketinga departamenta darbinieki, un Erasmus koordinatori runāja angļu valodā. Ar pārējiem departamentiem saziņa notika ar tulka palīdzību.