KITIJA, ERASMUS STUDIJAS KIPRĀ 20171011_213125 Full view

KITIJA, ERASMUS STUDIJAS KIPRĀ

Kitija Kaļiņina (26 gadi)

Sadarbības valsts: Kipra

Uzņemošā augstskola: American College

Studiju joma: business administration

Mobilitātes perioda ilgums: 4 mēneši

Erasmus+ apmaiņas programma ir vienreizēja iespēja iegūt lielisku, neatkārtojamu un izglītojošu pieredzi. Šajā koledžā ir iespēja studēt saturiski interesantus kursus biznesa, mārketinga, menedžmenta un pat tūrisma jomā, tāpat arī valodas un vēsturi. Par vienu no lielākajiem ieguvumiem, mobilitātes perioda laikā uzskatu iespēju iepazīties ar Kipras kultūrvidi, nemaz nerunājot par valodas zināšanu nostiprināšanu un jauniem draugiem.

Domāju, ka Kipra ir ideāla vieta, uz kuru doties jebkuram topošajam kultūras menedžerim, jo tā piedāvā iepazīt divas kultūras uzreiz – būdama sadalīta divās daļās, viena puse ir Grieķijas, otra – Turcijas teritorija. Nikosija, Kipras galvaspilsēta, kurā atrodas koledža, ļoti aktīvi nodarbojas ar mākslas attīstīšanu un tā lielākoties ir pieejama bez maksas. Notiek dažādas interesantas izstādes, gan foto, gan kino u.c. jomās.

Sala ir pilna ar kultūrvēsturiskiem pieminekļiem, pilīm un pasakaini saulainām pludmalēm. Šeit var baudīt siltu vēju, redzēt elpu aizraujošus skatus, izzināt vēsturi, apmeklēt dažādus pasākumus un satikt brīnišķīgus cilvēkus. Neaizmirstami!