LKK DEJU KURSU KONCERTUZVEDUMS “PAREIZS IR nePAREIZAIS” 21. JANVĀRĪ PLKST. 18:00, TEĀTRA MĀJĀ “ZIRGU PASTS” FB-DEJAS VEIZĀNAM Full view

LKK DEJU KURSU KONCERTUZVEDUMS “PAREIZS IR nePAREIZAIS” 21. JANVĀRĪ PLKST. 18:00, TEĀTRA MĀJĀ “ZIRGU PASTS”

21. janvārī plkst. 18:00 Teātra mājā “Zirgu pasts” norisināsies Latvijas Kultūras koledžas deju kursu koncertuzvedums “Pareizs ir nePareizais”. Koncertuzvedumā varēs vērot 11 jaunas oriģinālhoreogrāfijas, kuras sava kursa darba ietvaros izpildīs Latvijas Kultūras koledžas laikmetīgās, mūsdienu un latviešu dejas specializācijas studenti.
Koncertuzvedums ”Pareizs ir nePareizais” ir veidots pēc latviešu tautas sakāmvārdu motīviem mūsdienīgā versijā. Šī uzveduma iecere ir lauzt stereotipus un uzdrošināties paskatīties uz ikdienišķām lietām citādi un ārpus “rāmja”. ““Pareizais” ir sociuma radīts stereotipu etalons, kas būtībā ir subjektīvs un relatīvs, bet pierasts,” skaidro Latvijas Kultūras koledžas Mūsdienu dejas specializācijas vadītājs un koncertuzveduma režisors Edmunds Veizāns.
Koncertuzvedumā redzēsiet dažādas mūsdienu deju tehnikas, kā arī laikmetīgās, latviešu un cittautu dejas elementus mūsdienīgās interpretācijās.
Dejas izrāde ir pieteikta Kultūras ministrijas Dejas balvai, kas turpmāk tiks pasniegta izciliem dejotājiem paredzētā ceremonijā. Izrādi apmeklēs prominentas personas, un vērtēs žūrijas komisija.
Laipni gaidīti visi interesenti. Ieeja bez maksas.

Režisors: Edmunds Veizāns.

Horeogrāfi: Ilze Zīriņa, Kristina Tumakova, Katrīne Martinsone-Škapare, Edmunds Veizāns, Emanuēla Zvaigznīte, Daniela Baziļčuka.

Gaismas dizains – Egīls Kupčs, studenti: Didzis Pāvuls, Endijs Koškins, Matīss Dunkers.

Mūzika – “Dabas Koncertzāle”, grupa „Yello”, albums ”Toy”.