LATVIJAS KULTŪRAS KOLEDŽA SADARBĪBĀ AR MODES MĀKSLINIEKU DĀVIDU AIZSĀK JAUNU TRADĪCIJU dizains Full view

LATVIJAS KULTŪRAS KOLEDŽA SADARBĪBĀ AR MODES MĀKSLINIEKU DĀVIDU AIZSĀK JAUNU TRADĪCIJU

13. decembrī Galerijā Centrs norisināsies Latvijas Kultūras koledžas studentu kvalifikācijas darbu modes skate Meringue, kas tiek rīkota sadarbībā ar Latvijas modes palātu un modes mākslinieku Dāvidu, kurš min, ka viņam ir prieks sadarboties ar jauniešiem, kuri ir motivēti strādāt un sevi pierādīt. Modes skatē tiks prezentētas 7 studentu veidotas modes kolekcijas, kā arī Dāvida kolekcija Pavasaris/Vasara 2018.

Latvijas Kultūras koledžas studentu kvalifikācijas darbu modes skate ir unikāls notikums tieši izvēlētā formāta dēļ – dizaina un komunikācijas nodaļas studenti mentora – modes mākslinieka Dāvida – vadībā modes skati no sākuma līdz beigām organizē paši. Skates veidošanā apvienojušies studenti no dažādām nodaļas apakšprogrammām un ikviens skates ietvaros izpilda savai specializācijai atbilstošus uzdevumus.

Katrs students no pirmās studiju dienas ir strādājis pie sava zīmola veidošanas – radījis tā vizuālo identitāti, mājaslapu, veikala stendu un foto sesiju.  “Studentiem tā ir unikāla iespēja studiju procesa ietvaros veidot un attīstīt savu ideju un pašiem to pilnībā realizēt,” stāsta Latvijas Kultūras koledžas dizaina un komunikācijas nodaļas vadītāja Daina Gāga Ēķe.

Katru gadu modes skate tiks rīkota sadarbībā ar kādu Latvijā pazīstamu modes mākslinieku, kurš būs studentu mentors un iedvesmas veicinātājs. Šogad par studentu padomdevēju un sadarbības partneri ir kļuvis neviens cits, kā izcilais modes mākslinieks un modes guru – Dāvids. Meringue skates ietvaros būs redzama arī paša mākslinieka kolekcija Pavasaris/Vasara 2018. Modes skate būs slēgts pasākums ar lūgtiem viesiem.

Studentu kvalifikācijas darbu modes skate ir notikums, kas parāda Latvijas jauno nozares entuziastu sasniegumus, ambīcijas un motivāciju iesaistīties modes industrijas procesos. Tā kļūs par lielisku koledžas tradīciju, motivējot un iedrošinot studentus demonstrēt savas prasmes profesionāļu un plašas auditorijas priekšā.

Jaunākajām ziņām par modes skati un tās dalībniekiem varat sekot līdzi Meringue Facebook lapā, kā arī Meringue mājaslapā: https://meringue.design/index.html