Latvijas Kultūras koledžas studenti dejojot apceļo pasauli Cittatute-dejas X elzai_mini_m Full view

Latvijas Kultūras koledžas studenti dejojot apceļo pasauli

2017. gada 16. novembrī LKA Latvijas Kultūras koledžas 2. kursa studenti no specializācijām “Laikmetīgā deja” un “Mūsdienu deja” piedāvā noskatīties pašu veidotu Cittautu deju koncertu, kurā iespējams vērot gan lielisku horeogrāfiju, gan tautastērpu interpretācijas, kā arī iepazīties ar dažādu tautu kultūru. Koncerts tiek rīkots studiju kursa “Dejas kompozīcija” ietvaros, ko vada Gaļina Novikova.

Deju koncertā 2. kursa studenti gatavi pārbaudīt un skatītāju vērtēšanai atrādīt savas horeogrāfu prasmes. Solveiga Brūvere, viena no koncerta dalībniecēm, stāsta: “Pasākums veidots, katram studentam izvēloties konkrētu valsti vai tautu un prezentējot to dejas veidā. Par pamatu ņemta attiecīgās valsts deja, un jaunie horeogrāfi to papildina ar savām idejām. Lielākoties šīm tautas dejām pievienoti dažādi mūsdienu dejas elementi.”

Par to, ka gaidāms aizraujošs ceļojums apkārt pasaulei, liecina saraksts ar 12 valstīm, kuru dejas elementi iekļauti šajā koncertā. Skatītājiem iespēja iepazīties ar Spānijas, Indijas, Izraēlas, Indonēzijas, Amerikas, Korejas, Jamaikas, Tatārijas, Īrijas, Meksikas, Azerbaidžānas un mūžam ceļojošās romu tautas tradīcijām. Kopā skatītājam būs iespēja baudīt 15 deju priekšnesumus. Valsti, kuras dejas motīvos veidot priekšnesumu, katrs students  izvēlējās pats, lai koncerts ir īpašāks un personīgāks. “Es izvēlējos Koreju, jo tā mani fascinē ar savu atturīgo ekspresivitāti. Domāju, ka iznākums būs ļoti interesants. Gan man, gan pārējiem kursabiedriem, katram ir sava unikālā pieredze,” tā par gaidāmo koncertu saka laikmetīgās dejas 2. kursa studente Ilona Serkova.

Veidojot šo koncertu, studenti ir ieguldījuši lielu darbu. Notikums ir īpašs ar to,  ka tas nav viena cilvēka organizēts pasākums, bet tieši pretēji – darbu ieguldījuši vairāk nekā 20 dejotāji.  Katram ir sava atbildība. Viens uztaisa plakātu, cits izveido programmu, vēl kāds sarunā vakara vadītājus. Turklāt, lai lielais notikums izdotos nevainojami, koncertā par gaismošanu rūpējas koledžas studiju programmas “Gaismas dizains” studenti.

Uz cittautu dejas koncertu mīļi gaidīts ikviens interesents. Košais un interesantais koncerts norisināsies 16. novembrī pulksten 18:00 LKA Latvijas Kultūras koledžas Baltajā zālē, ieeja bez maksas.