KOLEDŽAS STUDENTE VIESOSIES EIROPAS PARLAMENTĀ STRASBŪRĀ LKK-eiropas-parlamenta-Tina-Annija-Berzina - Koledža Eiropas parlamentā Full view

KOLEDŽAS STUDENTE VIESOSIES EIROPAS PARLAMENTĀ STRASBŪRĀ

Latvijas Kultūras koledžas studente Tīna Annija Bērziņa ieguva 1. vietu  Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) organizētā viktorīnā un dosies pieredzes apmaiņas braucienā uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā.

2017.gada 13.oktobrī “ES mājā” norisinājās Eiropas Parlamenta Informācijas biroja sagatavots, studentiem– topošajiem žurnālistiem un komunikatoriem veltīts seminārs, kurā piedalījās arī trīs Latvijas Kultūras koledžas reklāmas un sabiedrisko attiecību specializācijas studentes: Gita, Tīna un Kristīne. Pasākuma noslēgumā, uzvarot viktorīnā par Eiropas Parlamentu un Eiropas Savienību aktualitātēm, mūsu koledžas 2. kursa nopelnīja iespēju  decembra plenārsesijas laikā Strasbūrā iepazīt deputātu un žurnālistu darbu.

Tīna pēc šī semināra apmeklējuma: “Paldies mūsu specializācijas vadītājai Kristīnei Tjarvei par šo iespēju! Esmu ļoti priecīga par šo uzvaru un iespēju doties uz Strasbūru, bet vēlos arī uzsvērt, ka šī bija vērtīga pieredze: mēs ieguvām ne tikai jaunas zināšanas, bet arī noderīgus kontaktus. Es ieteiktu studiju biedriem izmantot šādas iespējas un paplašināt savu redzesloku pasākumos, kuros piedalās dažādu augstskolu studenti. Ieguvu jaunas zināšanas par Eiropas Parlamenta darbu, kā arī par viltus ziņām, to, cik grūti tās atmaskot.

Semināra mērķis bija veidot jauniešu izpratni par Eiropas lietām, sniegt zināšanas par nozīmīgākajām tendencēm un  attīstīt prasmi atšķirt viltus ziņas no īstām, īpaši ņemot vērā “fake news”  uzplaukumu medijos.

Seminārā uzstājās “Latvijas Avīzes” žurnālists Ģirts Vikmanis, Eiropas Parlamenta WEBCOMM nodaļas Sociālo mediju koordinatore Ana Rita Moura, kā arī ar Latvijas Eiropas Parlamenta deputāti Artis Pabriks un Roberts Zīle, kuri kopā ar studentiem no vairākām Latvijas augstskolām iesaistījās diskusijā par Eiropā aktuālajiem notikumiem.

Tiem, kuriem ir interese par pasākuma laikā uzklausītajām ekspertu prezentācijām, kā arī par Eiropas Parlamenta audiovizuālajam iespējām, šeit pieejama papildu informācija:

  • Latvijas Avīzes žurnālists Ģirts Vikmanis. Fake News: Kas tās ir? Kāpēc tās tik viegli nepamanīt?  Konkrēti darbi “viltus ziņu” atmaskošanai: Latvijas Avīzes rubrika “Atmaskots”  https://we.tl/BezTcArMug 
  • Ana Rita Moura, EP WebComm Unit, Social Media Coordinator https://we.tl/hO4jMQqtcB
  • European Parliament AV facilities / services  https://we.tl/Qj8fNaHvkJ (angļu valodā)

 

Pasākuma laikā vairākas reizes tika pieminēts:

  • Eiropas Parlamenta Izpētes dienests (European Parliament Research Service / EPRS)

http://www.europarl.europa.eu/atyourservice/lv/20150201PVL00031/Eiropas-Parlamenta-Izp%C4%93tes-dienests (Eiropas Parlamenta Izpētes dienests ir EP pētniecības struktūrvienība un ideju laboratorija. Šis dienests palīdz deputātiem pildīt savus pienākumus, nodrošinot viņiem ar Eiropas Savienību saistītu politikas jautājumu neatkarīgu, objektīvu un autoritatīvu analīzi un pētniecību. Tā mērķis ir arī uzlabot EP deputātu un komiteju spēju kontrolēt un pārraudzīt Eiropas Komisiju un citas ES izpildstruktūras.)

  • Eiropas Parlamenta domnīca EP ThinkTank

http://www.europarl.europa.eu/thinktank/lv/home.html (Te iespējams iegūt / iepazīties ar pētījumiem par visdažādākajām jomām / tēmām, kas ir Eiropas Parlamenta darba kārtībā. Te pieejami dokumenti, kas palīdz izstrādāt jaunus ES tiesību aktus.)

 

Koledžas vārdā vēlamies pateikties Eiropas Parlamenta Informācijas birojam par līdzdalību studentu izglītošanā!