KOLEDŽAS SADARBĪBA AR TBILISI MĀKSLAS AKADĒMIJU LKK-Tbilisi Full view

KOLEDŽAS SADARBĪBA AR TBILISI MĀKSLAS AKADĒMIJU

29. septembrī Latvijas Kultūras koledžas direktore Sandra Plota tikās ar Tbilisi Valsts mākslas akadēmijas rektoru, profesoru Georgi Gugušvili (George Gugushvili), lai pārrunātu esošo un plānotu turpmāko izglītības iestāžu sadarbību. Sanāksmes laikā tika plānotas pasniedzēju apmaiņas programmas, starptautiskās pieredzes nodrošināšana studentiem, Gruzijas mākslinieku izstādes Latvijā, kā arī citu starpkultūru sakaru veicināšanas iespējas mākslā.

Jau pavisam drīz, no 17. līdz 21. oktobrim, Latvijas Kultūras koledžā viesosies divas lektores no Tbilisi Valsts mākslas akadēmijas Ana Čakvetadze (Ana Chakvetadze) un Nino Mgaloblišvili (Nino Mgaloblishvili), kuras lasīs lekcijas un vadīs meistarklases modes dizainā.

Lekciju ietvaros studenti tiks iepazīstināti ar Tbilisi Valsts mākslas akadēmiju, klausīsies un diskutēs par modes un mākslas mijiedarbību, izteiksmes līdzekļiem dažādās mākslas kustībās 20. gadsimta modes dizainā, semiotiku pēcpadomju modē, kā arī iedvesmas meklējumiem modes pasaulē. Studentiem būs iespēja radoši darboties meistarklasēs.

Projekts tiek realizēts Erasmus+ programmas ietvaros.