ATVĒRTĀ VIESLEKCIJA: „AUTORTIESĪBAS UN BLAKUSTIESĪBAS PRAKSĒ” Copyright word cloud - Copyright word cloud written on a chalkboard Full view

ATVĒRTĀ VIESLEKCIJA: „AUTORTIESĪBAS UN BLAKUSTIESĪBAS PRAKSĒ”

Eiropas Savienības programmas Erasmus+ Starptautiskās mobilitātes projekta ietvaros 2017. gada 4. aprīlī LKA Latvijas Kultūras koledža (turpmāk – LKK) organizē bezmaksas atvērto vieslekciju “Autortiesības un blakustiesības praksē” (Copyright and related rights – beyond a theory), kuru vadīs Taras Ševčenko Kijevas Nacionālās Universitātes (Taras Shevchenko National University of Kyiv) profesors Nikojals Kotenko (Mykola Kotenko).

Otrdien, 4. aprīlī, no plkst. 15:40 līdz 17:10 LKK notiks atvērtā vieslekcija angļu valodā par autortiesību un blakustiesību nozīmi praksē. LKK studiju kursa “Tiesību pamati, autortiesības” ietvaros organizē lekcijas LKK kultūras menedžmenta studentiem. Tās primāri ir paredzētas LKK kultūras menedžmenta 2. kursa studentiem, taču uz 4. aprīļa vieslekciju ir aicināts ikviens interesents.

Lekcijas laikā pasniedzējs N.Kotenko sniegs studentiem vispārīgu ieskatu autortiesībās un blakustiesībās, kā arī iepazīstinās ar to galveno mērķi. Tāpat N.Kotenko runās ne tikai par autortiesību un blakustiesību nozīmi praksē, bet arī par to būtiskiem ierobežojumiem. Savukārt lekcijas nobeigumā dalībnieki kopā ar pasniedzēju veidos diskusiju par to, kāda būs autortiesību nākotne. Lekcijas mērķis ir radīt studentiem, topošajiem kultūras nozares speciālistiem, vispārīgu izpratni un interesi par autortiesībām un to nozīmi.

Atvērtā vieslekcija notiks LKK 1. konferenču zālē (Bruņinieku ielā 57, Rīgā). Vieslekcija ir bezmaksas un notiks angļu valodā. Pieteikšanās vieslekcijai, rakstot e-pastu uz [email protected].