LKK LABĀKO KOLEDŽU TOP 5

Jau piekto gadu Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar karjeras portālu Prakse.lv un ar Statoil atbalstu veido darba devēju ieteiktāko studiju programmu un izglītības iestāžu TOPu, kas sniedz skolu absolventiem ieskatu, kur jaunietim apgūt izvēlēto profesiju. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu un vidusskolu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli. Šogad viedokli izteikuši 2209 darba devēji, kas ir 14 reižu vairāk nekā pirmajā TOPa tapšanas gadā.

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot turpat 31 tūkstotim pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā.

Darba devēji šogad aktīvi izteikuši pozitīvus balsojumus par tehnikumiem un koledžām, tā norādot profesionālās izglītības aizvien pieaugošo pozitīvo lomu izglītībā. Izglītības iestāžu TOP20 ierindojušās četras koledžas un viens tehnikums – Rīgas Tehniskā koledža, Rīgas Valsts tehnikums, Rīgas Celtniecības koledža, Latvijas Kultūras koledža un Alberta koledža.

Detalizētus darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu un profesiju TOPa rezultātus iespējams aplūkot karjeras portālā Prakse.lv adresē www.prakse.lv/top

Publikāciju sagatavoja:
LDDK pārstāvis: Sana Stūre, [email protected], mob.tālr. 28650306
Prakse.lv pārstāvis: Megija Krieviņa, [email protected], mob.tālr. 29409742

LKK_top5 Top5 Top5_2