SAGATAVOŠANAS LEKCIJA STUDIJĀM RADOŠAJĀ FOTOGRĀFIJĀ

Tuvojoties mācību gada noslēgumam, daudzi vidusskolu absolventi ir nonākuši izvēlēs krustcelēs. Tiem, kuriem interesē vizuālas izteiksmes formas, LKA Latvijas Kultūras koledža piedāvā iespēju studēt Radošo fotogrāfiju. Konkurss uz budžeta vietām notiek, balstoties uz centralizēto eksāmenu rezultātiem latviešu valodā un svešvalodā, kā arī punktiem, kas tiek iegūti, pārrunu laikā demonstrējot savu radošo darbu portfolio. Lai radītu priekšstatu par šāda portfolio veidošanu 2016. gada 15. jūnijā no plkst. 10:00 koledžas telpās notiks sagatavošanas kursi.

Kursu laikā notiks trīs lekcijas – (1) lekcija par portfolio veidiem un to veidošanas pamatprincipiem; (2) praktiska darbu atlase, uz kuru dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi savas fotogrāfijas izmērā 10 x 15 cm; (3) iepazīšanās ar Radošās fotogrāfijas specializāciju un gaidāmajām studijām. Šo lekciju apmeklējums ir bez maksas.

Pieteikšanās lekcijām notiek līdz 2016. gada 13. jūnijam plkst. 24:00, rakstot uz e pastu [email protected]. E-pastā jānorāda vārds, uzvārds, e-pasta adrese un tālruņa numurs.

Radošās fotogrāfijas specializācija piedāvā augstākās profesionālās studijas fotogrāfijas nozarē kopš 2008. gada. Tās absolventi ir sevi pieteikuši gan kā veiksmīgi dalībnieki mākslas pasaulē, gan kā fotogrāfi, uzņēmēji un kuratori. Šobrīd tā augstskolu līmenī ir saturiski spēcīgākā studiju programma fotogrāfijas nozarē, kas nodrošina vienlaikus gan praktiskās iemaņas, gan teorētiskās zināšanas.

LKA Latvijas Kultūras koledža ir ar tradīcijām apveltīta augstskola, kas piedāvā profesionālās studijas kultūras jomā. Tās absolventi ir tie, kas regulāri veido saturu Latvijas kultūras dzīvē. Izglītības iestāde ir dibināta 1946. gadā un šogad svinēs savu 70. gadadienu.