PIESAKIES UN AIZSTĀVI KOLEDŽAS GODU! 2014_lc_pl_1_077 Full view

PIESAKIES UN AIZSTĀVI KOLEDŽAS GODU!

Latvijas XXVI Universiādes ietvaros 14. novembrī Rīgas Stradiņa universitātes Sporta klubā notiks Latvijas Studentu čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Sacensībām vēl var pieteikties līdz 12. novembrim interneta vietnē http://piedalies.sp.lv/

Jau piekto gadu Latvijas Universiādes sacensību programmā ir iekļauts pauerliftinga sporta veids, precīzāk tieši svaru stieņa spiešanas guļus disciplīna. Šajās sacensībās piedalās Latvijā akreditēto augstāko mācību iestāžu pilna vai nepilna laika koledžas, bakalaura, maģistra vai doktorantūras programmu studenti, kā arī šī gada augstskolu absolventi. Sacensību dalībnieki varēs reģistrēt jaunus Latvijas studentu rekordus, kā arī iegūt apstiprinājumu kvalifikācijas normu izpildei, ieskaitot sporta meistara kvalifikāciju. Šī brīža Latvijas studentu rekordi pieejami:  http://www.powerliftings.lv/?pg=14 („Latvijas IPF rekordi” izcelts zilā krāsā).

Pagājušajā gadā 11 Latvijas augstskolas piedalījās Latvijas Studentu čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Toreiz sieviešu konkurencē spēcīgākā augstskola bija Rīgas Stradiņa universitāte, bet vīru grupā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija. Arī pēc jauktā komandu vērtējuma Latvijas Studentu čempionātā ar lielu punktu pārsvaru uzvarēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija. Ik gadu abas augstskolas braši turās līdzās, lai cīnītos par spēcīgākās augstskolas titulu svaru stieņa spiešanas guļus sacensībās.

Cīņas spars starp augstskolām turpinās visa mācību gada garumā, jo Universiādes kopvērtējumā stiprākā augstskola (atsevišķi vīriešiem un sievietēm) izcīna ceļojošo kausu, kā arī augstskolu komandas tiek apbalvotas atsevišķos sporta veidos. Turklāt dalība studentu sacensībās ir būtiska, lai pretendētu uz stipendiju, kas tiem piešķirta sportistiem, kuri sekmīgi studē Latvijā akreditētā augstākās izglītības iestādē.

Sacensības svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizē Latvijas Pauerliftinga federācija kopā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību, biedrību „Spēka Pasaule” un Rīgas Stradiņa universitāti. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija un interneta veikals http://veikals.sp.lv/.