KOLEDŽAS BIBLIOTĒKĀ LITERATŪRA TIEŠSAISTĒ Biblioteka_21 Full view

KOLEDŽAS BIBLIOTĒKĀ LITERATŪRA TIEŠSAISTĒ

LKA Latvijas Kultūras koledžas Bibliotēka aicina izmantot iespēju tiešsaistē lasīt e-grāmatas un zinātniskos rakstus nozaru literatūrā!

Izdevniecības Лань daudznozaru e-žurnālu un e-grāmatu datubāze piedāvā pieeju mācību un zinātniskiem izdevumiem krievu valodā.

Datubāzes tematiskais aptvērums: filozofija, psiholoģija, pedagoģija, tiesību zinātnes, ekonomika un vadība, datorzinātnes, medicīna, māksla, kā arī citas nozares. Tai skaitā: 395 pilna teksta e-grāmatas par teātri un mūziku, 14 – par kultūru un menedžmentu, 70 – par servisu un tūrismu, 60 e-grāmatas – baleta, dejas, horeogrāfijas nozarē.

E-grāmatas iespējams lasīt tiešsaistē, kā arī lejuplādēt grāmatas daļu (līdz 29 lpp.) savā datorā. Pieeja līdz 2015.g. 30.aprīlim: http://e.lanbook.com/

Pieejas paroles var uzzināt bibliotēkā vai pa e-pastu: [email protected].

Savukārt Bloomsbury Publishing izdevniecības e-grāmatu datubāzē pieejamas e-grāmatas angļu valodā (un citās valodās) tādās jomās kā vēsture, antropoloģija, valodniecība, filozofija, teoloģija, pedagoģija, socioloģija, politika, jurisprudence, ekonomika, u.c.

Tai skaitā pieejamas aptuveni 216 e-grāmatas filmu un mediju studiju nozarē, viena e-grāmata mediju dizainā, 4 – mūzikas un skaņu studijās, 44 e-grāmatas ekonomikas nozarē un 40 e-grāmatas kultūras socioloģijas jomā.

Pieeja no bibliotēkas datoriem, līdz 2015.g. 7. maijam: https://www.bloomsburycollections.com/

Starptautiskā bezpeļņas organizācija CABI piedāvā aptuveni 5000 pilna tekstu pieejas zinātnisko rakstu datubāzi par tūrismu, mākslu, kino tūrismu, tūrismu saistībā ar krīzi, viesnīcu industriju.

Pieeja no bibliotēkas datoriem, līdz 2015.g. 7. maijam: http://www.cabi.org/leisuretourism

Dažādas izmēģinājuma pieejas e-resusu datubāzes tiek piedāvātas LKA Latvijas Kultūras koledžai ar mērķi novērtēt to funkcionalitāti un atbilstību mūsu vajadzībām. Informācija par aktuālajām e-resursu datubāzēm atrodama Bibliotēkas sadaļā: http://kulturaskoledza.lv/par-koledzu/biblioteka/biblioteka-pieejamie-katalogi-un-datu-bazes/.

Atsauksmes un ierosinājumus par datubāzu turpmāku abonēšanu lūdzam sūtīt pa e-pastu [email protected].