JĀNIS VĒRZEMNIEKS „RADI!2015” NEDĒĻĀ KOLEDŽĀ Jānis Vērzemnieks Full view

JĀNIS VĒRZEMNIEKS „RADI!2015” NEDĒĻĀ KOLEDŽĀ

Radošās darbības nedēļas «radi! 2015» ietvaros, LKA Latvijas Kultūras koledžā ar vieslekciju dalīsies dizaina un mūzikas mārketinga aģentūras JVeart radītājs un radošais līderis Jānis Vērzemnieks. Interesenti gaidīti uz tikšanos 2015. gada 11. martā pl.18:00, Rīgā, Bruņinieku ielā 57, Koledžas „Baltajā zālē”.

Latviešu valoda ir bagāta un gudri nokodēta. Kā par piemēru vārdā «radošums» iekodētas enerģētiski spēcīgas zilbes: «Rad-Došums» — radīšanas došana; vārdā «uzņēmējs» iekodēts «Uzņēmības—Ņēmējs»; «pasaule» ir «Pa—Sauli». «Radīšanas-došana: radīt iemeslus mūzikai atbalsoties» būs lekcija par idejām, kā ar dizaina domāšanu, uzņēmības ņemšanu, sauli un godīgumu palīdzēt pasaulei sadzirdēt par mūziku.

Mēs mūziķi Latvijā esam pieraduši sev uzdot jautājumu «Kuram mūs vajag pasaulē?». Patiesībā problēma ir nevis apstāklī, ka mūs nevienam nevajag pasaulē, bet problēma ir mūsu pašu uzdotajā jautājumā, kurš mūs attiecīgi nokodē. Mēs tērējam laiku un enerģiju uzdodot jautājumus uz kuriem atbilde vienmēr ir noraidoša. Tā vietā mums ir jāsāk uzdot sev jautājumu «kādēļ kādam mūs vajadzētu pasaulē?». Lekcijas mērķis būs dalīties ar pieredzes stāstiem, kā palīdzēt izcelt šos iemeslus, kad dizaina domāšana kļūst par mediatoru starp mūziku un to kā par to sadzird potenciālais fans, kritiķis, patērētājs.

Par radi!2015:

radi! kā sociālas kustības virsmērķis ir veicināt izpratni un interesi sabiedrībā par radošo un kultūras industriju sektoru, radošumu veicinošu izglītību, inovācijām, zināšanu ekonomiku un radošu pārvaldību, parādot Latvijas pieredzi un sasniegumus.

Šogad radi! kustība jau piekto gadu aicina izzināt, parādīt un apzināties Latvijas radošuma iespējas, radot un darot. Radošās darbības nedēļā tiek plānota daudzpusīga satelītpasākumu programma dažādām mērķauditorijām ar labākajiem pašmāju sadarbības piemēriem, apliecinot radi! kā proaktīvu kustību.

Noderīgas saites:

https://www.facebook.com/events/342138749323368/

http://kulturaskoledza.lv/

http://jveart.com/

http://www.radilatvija.lv/