KOLEDŽAS PIEDĀVĀTĀS VIESLEKCIJAS FEBRUĀRĪ Radītmāksla – pētītmāksla Full view

KOLEDŽAS PIEDĀVĀTĀS VIESLEKCIJAS FEBRUĀRĪ

Visi Kultūras koledžas studējošie aicināti uz vieslekciju ciklu „Radītmāksla-pētītmāksla” . Lekcijas notiek piektdienās plkst. 14:00 koledžas Baltajā zālē.

Lai veicinātu studentu interesi par pētnieciskā procesa lomu radošajās profesijās, pavasara semestrī vieslekciju ciklā „Radītmāksla-pētītmāksla” uz Kultūras koledžu tiek aicināti nozaru profesionāļi, kuri dalīsies pieredzē par to, kādēļ pētīt ir gan interesanti, gan nepieciešami, kā arī stāstīs, kā viņu praktiskajā darbībā pētnieciskās prasmes palīdzējušas realizēt veiksmīgus kultūras projektus. Vieslekcijas tiek organizētas studiju kursa „Pētījumu metodoloģija” ietvaros.

Februāra lekcijas:

6.februāris – Egils Stalidzāns, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības priekšsēdētājs. E.Stalidzāns centīsies lauzt stereotipus par zinātni un zinātniekiem; iepazīstinās ar prasmēm, kurām jāpiemīt zinātniekam, un veidiem, kā tās attīstīt; stāstīs par zinātnieka karjeras iespējām un sabiedrisko dzīvi, kā arī citiem interesantiem un noderīgiem tematiem.

13.februāris – Laila Baumane, Mūzikas un mākslas atbalsta fonda Kultūrmarka producente. Lekcija būs iespēja uzzināt vairāk par kultūras pasākumu producēšanu un kultūrvēsturiskā materiāla izmantošana jaunrades procesā, oriģināldramatizējumu izveidē.

20.februāris – lekcija „Orķestris un deju grīda”. Lekcijas programmā: Rakstniecības un mūzikas muzeja pētījuma (RMM) prezentācija, stāsts par to, kā pētījumus pārvērst institūcijas mārketinga aktivitātē – kultūras pasākumā. Informācija par RMM organizēto notikumu – http://rmm.lv/?p=7837

27.februāris pl: 12:20 – Pēteris Krilovs, filma „Uz spēles Latvija”. Lekcijas programmā: filmas demonstrācija, kā arī režisora pieredzes stāsts par pētniecības lomu kino un teātra režijā.