ELVIJS, ERASMUS STUDIJAS POLIJĀ Elvijs Polijā Full view

ELVIJS, ERASMUS STUDIJAS POLIJĀ

THE STATE SCHOOL OF HE IN KONIN, 2014. gada PAVASARA SEMestris

Mana sākotnējā motivācija piekrist šim izaicinājumam bija vēlme iegūt to, kas man tajā brīdī trūka. Mans nepilnīgais pasaules redzējums un kulturālā pieredze sarežģīja skaidras nākotnes vīzijas veidošanu. Tajā brīdī nospriedu, ka izdarīt ko neparedzētu un ļauties pārsteigumiem man palīdzētu šīs problēmas risināt. Uzskatīju, ka došanās šadā pieredzes programmā noteikti ļautu man paplašināt savas perspektīvas un apzināties jaunas iespējas. Kultūras, tradīciju un valodas apguve, kā arī jaunu cilvēku iepazīšana uz mani atstāj ļoti pozitīvu iespaidu. Es apsvēru domu, ka tas vss palīdzēs man iegūt skaidrāku ideju par to, kurp vēlos doties savā dzīvē un kā veidot jaunus plānus savai nākotnei.

Elvijs_2Mācību uzsākšana uzņemošajā augstskolā sākotnēji izsauca apjukuma, taču vienlaikus arī piedzīvojuma sajūtu. Komunikācijas veidošana ar vietējiem studentiem un pasniedzējiem bija jauns izaicinājums, un jau pirmajās pāris dienās mana apziņa par savām spējām sāka manāmi augt. Taču palīdzīgu roku allaž sniedza arī universitātes pasniedzēji un koordinatore, kas regulāri seko līdz studentu dzīvei un ērtību jautājumiem, kā arī organizē kolektīvus, aizraujošus pasākumus- ne tikai izklaidējošus, bet arī ar pieredzi bagātinošus.

Dzīve Polijā un tās kultūrā ļāvusi man pat ikdienišķās situācijās attīstīt dzīvē svarīgas un izmantojamas prasmes- komunikācija, valodas pielietojums, un vispārēja spēja objektīvāk, daudzpusīgāk skatīties uz pasauli un tās dažādajām kultūrām. Domāju, ka to visu var saukt vienā vārdā – pieredze. Šobrīd to uzskatu par visnepieciešamāko resursu veiksmīgas nākotnes izveidē. Noteikti to vērtēju augstāk par tradicionālu izglītību.

Mans galvenais ieteikums citiem būtu pieņemt un doties pretī nezināmajam. No tā izriet viss negaidītais un pārsteidzošais. Tas ļauj atklāj jaunus iespaidus un atziņas, kas pozitīvi bagātina cilvēka personību. Zināms, ka šīs programmas galvenais mērķis ir pieredze. Taču tās apjoms un atstātais iespaids lielā mērā atkarīgs no sevis paša vēlmes iesaistīties un izmantot dotās iespējas. Ņemot piemēru no sevis, varu secināt, ka viss piedzīvotais viena semestra garumā ir atstājis tagad neatņemamu pieredzes un atziņu uzkrājumu, ko spēšu likt par pamatu jaunu nākotnes plānu veidošanā.