DROŠA PASĀKUMA ORGANIZĒŠANAS PAMATPRINCIPI LKK-majaslapai (43) Full view

DROŠA PASĀKUMA ORGANIZĒŠANAS PAMATPRINCIPI

Pasākumu organizatoriem ir jābūt gataviem pieņemt atbildīgus lēmumus jebkurā situācijā, tādēļ šī kursa mērķis ir pilnveidot zināšanas par atbildīgu pasākumu norises vietu izvēli, ievērojot ugunsdrošības uzraudzību regulējošos noteikumus, padziļināt izpratni par pasākumu tiesisko regulējumu un Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likuma grozījumiem un drošības plānu izstrādāšanu un īstenošanu paaugstināta riska pasākumos, par drošības aspektiem pasākumu tehniskās producēšanas procesā, par skatuves iekārtu, konstrukciju un pagaidu būvju drošu ekspluatāciju, par risku vadības procesu, pasākumiem raksturīgāko risku prevenciju, risku vadības plānu izstrādāšanu un risku kontroli.

Šis tālākizglītības kurss sniegs zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai jebkurš pasākums būtu drošs gan apmeklētājiem, gan visiem tā dalībniekiem. Kultūras notikumu organizatoriem, pilsētu un novadu svētku, brīvdabas pasākumu un koncertu rīkotājiem palīdzēs pilnveidot zināšanas un apgūt prasmes drošības pasākumu plānošanā un īstenošanā.

Mērķauditorija: Kultūras notikumu organizatori, pilsētu un novadu svētku, brīvdabas pasākumu un koncertu rīkotāji, kultūras projektu un iestāžu vadītāji, producenti, kultūras un izklaides industrijas darbinieki, jebkurš interesents, kurš grib organizēt pasākumu. Kurss būs noderīgs gan pieredzējušiem pasākumu rīkotājiem, gan iesācējiem.

NODARBĪBU SARAKSTS

Nodarbību tēmas:

  • Pasākumiem raksturīgie riski un to preventīva pārvaldība. Risku vadības plāna izstrādāšanas pamatprincipi;
  • Pasākumu tiesiskais regulējums. Ugunsdrošības normatīvie  regulējumi, pasākumu norises vietu atbilstība tiem;
  • Drošības aspekti pasākuma tehniskās producēšanas procesā;
  • Skatuves iekārtu, konstrukciju un pagaidu būvju droša ekspluatācija;
  • Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums un likuma grozījumi, to praktiskā īstenošana pasākumu organizēšanā. Drošības plāna izstrādāšana.

Meistarklašu apjoms: 16 akadēmiskās stundas tiešsaistē.
Meistarklašu īstenošanas periods: No 2024. gada 7. novembra līdz 28.novembrim, 1 reizi nedēļā, tiešsaistē, ceturtdienās no 17:00-20:15, (7., 14., 21. un 28.novembrī.)
Meistarklašu īstenošanas veids: Tiešsaistē, Zoom
Dalības maksa: 120 Eur

Pieteikšanās: Līdz 01.11.2024., aizpildot pieteikuma anketu.

KURSA PASNIEDZĒJI: Brigita Rozenbrika, Rihards Gulbis, Arnis Grīnbergs.