NOTIKS CETURTĀ FAAP MĀKSLAS REZIDENCE CINEVILLA! FAAP jaunais plakāts latviski Full view

NOTIKS CETURTĀ FAAP MĀKSLAS REZIDENCE CINEVILLA!

Jau ceturto gadu kino pilsētā Cinevilla sadarbībā ar LKA Latvijas Kultūras koledžu no 10.-17. jūnijam organizēs Film Art Action Party (FAAP) mākslas rezidenci. Iepriekšējos gados zem nosaukuma FAAP piedalījušies kopumā 100 jaunieši no dažādām ar kultūru vai mākslu saistītām mācību iestādēm, lai sevi pilnveidotu, kā arī radoši izpaustos. FAAP misija ir nodrošināt alternatīvu telpu radošām izpausmēm un cilvēku savstarpējai mijiedarbībai, lai veidotu vēstījumu mūsdienu sabiedrībai un nākošajām paaudzēm.

Festivālā katru gadu atlases veidā, tiek uzņemti 30 jaunieši no dažādām vidējās un augstākās izglītības iestādēm. Šogad festivāls ir mainījis savu nosaukumu un formātu. FAAP pārtop par mākslas rezidenci, kurā tiek gaidīti profesionālo vidējo mācību iestāžu un mākslas nozaru augstskolu studenti, lai parādītu savu interpretāciju par kādu no latviešu tautas sakāmvārdiem un radītu laikmetīgās mākslas darbu.

Visu dalībnieku darbi tiks izstādīti izstāžu telpā kino pilsētā Cinevilla, taču piecus labākos darbus, plānots izdot pastkartīšu formātā. Lai piedalītos mākslas rezidencē, nepieciešams dalību pieteikt līdz 10. maijam, aizpildot pieteikšanās anketu (filmartactionparty.com), un uzrakstot izvēlētā sakāmvārda interpretācijas idejas aprakstu.          Šādas rezidences mērķis ir izveidot patstāvīgu radošuma platformu jauniešiem, kā rezultātā tiktu radīta latviešu un pasaules sakāmvārdu kolekcija laikmetīgās mākslas interpretācijā.
Vairāk informācijas filmartactionparty.com vai rakstot uz [email protected]Ā