VIESLEKCIJAS TBILISI VALSTS MĀKSLAS AKADĒMIJĀ tibilisi Full view

VIESLEKCIJAS TBILISI VALSTS MĀKSLAS AKADĒMIJĀ

Eiropas Savienības programmas Erasmus+ Starptautiskās mobilitātes projekta ietvaros laika posmā no 2016. gada 10. – 16. oktobrim LKA Latvijas Kultūras koledža (turpmāk – LKK) īstenoja vieslekcijas Tbilisi Valsts Mākslas akadēmijas studentiem un personālam.

 Latvijas Kultūras koledžai ir veiksmīga sadarbības pieredze ar Tbilisi Valsts Mākslas akadēmiju (turpmāk – TMA) Gruzijā, kuras pamatvirzieni ir gaismas dizaina arhitektūras un radošo industriju programmu attīstība un savstarpējā pieredzes apmaiņa šo studiju virzienu inovācijās.

Erasmus+ personāla pieredzes apmaiņas projekta ietvaros koledžas docētājai bija iespēja nedēļas garumā iepazīties ar studiju procesu TMA, kā arī sniegt lekcijas arhitektūras, restaurācijas, modes dizaina un mākslas vēstures pēdējo kursu studentiem par ES finansējuma izmantojuma principiem, projektu attīstības tendencēm un nozīmīgākajiem ieguldījumiem kultūras nozarē Latvijā, kā arī par radošo industriju attīstību un lomu tautsaimniecības izaugsmē

Lekciju pieredze bija noderīga gan uzņemošajai augstskolai, gan koledžai, jo iegūtās zināšanas par Gruzijas kultūras projektu finansējuma ietvaros realizētajiem projektiem, kā arī attīstības procesā esošajām aktivitātēm ir noderīgs piemērs projektu īstenošanas specifikai partnervalstīs.

Apmaiņas ietvaros tika konkretizēta sadarbība nākamo periodu Erasmus+ starptautiskās sadarbības aktivitātēm ar Tbilisi Mākslas akadēmiju, kā arī tika īstenota sadarbības vizīte uz Sukhumi Universitāti, kuras rezultātā tika izvirzīti mērķi universitātes pasniedzēja vizītei Latvijā 2017.gada pavasarī, iezīmējot potenciālos abu pušu ieguvumus.

LKK Erasmus+ programmas Starptautiskās mobilitātes projekta ietvaros īstenotās vieslekcijas līdzfinansē Eiropas Savienība.

Erasmus+ ir Eiropas Komisijas jaunā Eiropas Savienības programma izglītības, mācību, jaunatnes un sporta jomā, kas ilgs no 2014. – 2020.gadam. Jaunās programmas galvenie atbalsta virzieni ir: personu mobilitātes mācību nolūkos, sadarbība inovācijas veicināšanai un labās prakses apmaiņa, atbalsts politikas reformām. Jaunākā no Erasmus+ programmas aktivitātēm ir Starptautiskā studentu un personāla moblilitāte starp Erasmus+ programmas valstu un noteiktu Erasmus+ partnervalstu institūcijām, kas ļauj ievērojami paplašināt Erasmus+ programmas darbības lauku, izejot ārpus ES un EEZ valstu robežām. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

_mg_5429 0003 0009